Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο της Νίκαιας περιέγραψε το πρωί της Πέμπτης (5/10) η παθολόγος Όλγα Κοσμοπούλου.

Όπως εξήγησε «βρέθηκε μία φωλιά από σφίγγες μέσα σε έναν θάλαμο» και τόνισε πως «ασθενείς, συγγενείς, γιατροί και νοσηλευτές είναι συνωστισμένοι σε άθλιους χώρους».

Νοσοκομείο Νίκαιας: «Είναι πάρα πολύ παλιό»

«Το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι πάρα πολύ παλιό» είπε το πρωί της Πέμπτης (5/10) μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η παθολόγος – πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείο Νίκαιας, Όλγα Κοσμοπούλου.

«Ο πρώτος όροφος όπου είναι οι παθολογικές κλινικές είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει» σημείωσε εξηγώντας πως δεν υπάρχουν τουαλέτες μέσα στους θαλάμους.

«Τα κρεβάτια είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ασθενείς, συγγενείς, γιατροί και νοσηλευτές είναι συνωστισμένοι σε άθλιους χώρους» δήλωσε η Όλγα Κοσμοπούλου.

«Στον πρώτο όροφο επειδή είναι η περιοχή τέτοια έχει έτσι και αλλιώς σε μόνιμη βάση πάρα πολλά κουνούπια. Όντως χτες βρέθηκε μία φωλιά από σφήκες μέσα σε έναν θάλαμο. Φυσικά ο θάλαμος άδειασε. Δεν νομίζω ότι τσίμπησαν ασθενείς» επεσήμανε η παθολόγος.

Νοσοκομείο Νίκαιας: «Τεράστια τα προβλήματα» λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Τα κτιριακά προβλήματα στο ΕΣΥ είναι τεράστια, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έκλεισε θάλαμος στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας, επειδή εισέβαλλαν σφήκες και τσιμπούσαν ασθενείς. Φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα κτιριακά προβλήματα στα νοσοκομεία και οι ίδιοι οι διοικητές, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισημαίνει ότι απαιτείται χρηματοδότηση εδώ και τώρα.

Όπως λέει: «Υπάρχουν διοικητές Νοσοκομείων που μοχθούν νυχθημερόν για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών έστω σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της σοβαρής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Δημόσιας υγείας. Υπάρχουν όμως και δημοσιοσχεσίτες διοικητές για το φαίνεσθαι σκορπάνε τα λεφτά σε έργα βιτρίνας και σε εργολάβους. Έχουμε πάνω από 7 χρόνια που καταγγέλλουμε τις κτιριακές συνθήκες σε πολλά νοσοκομεία χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Πώς είναι δυνατόν τα περισσότερα νοσοκομεία να μην διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας λόγω έλλειψης συστημάτων πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας;».

Διαβάστε ακόμη: