Σοβαρή υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής και έντονη διασπορά κορωνοϊού εντός νοσηλευτικού ιδρύματος, ακόμη και σε ασθενείς με συνοδά νοσήματα, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς. Έγγραφη καταγγελία του κοινοποιεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κορωνοϊός…κυκλοφορεί πολύ εντός του νοσοκομείου Κιλκίς, με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει ασθενείς, ανάμεσα τους και τρεις με σοβαρές συννοσηρότητες που δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους.

«Ο θάλαμος που νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid-19 είναι ακατάλληλος. Αλλη μία παθολογική κλινική νοσοκομείου καταρρέει λόγω έλλειψης γιατρών. Παραιτήθηκαν 3 παθολόγοι, συνταξιοδοτήθηκαν άλλοι 3 παθολόγοι και έμεινε μόνο η Διευθύντρια που απουσιάζει για προσωπικούς λόγους», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η παθολογική κλινική καλύπτεται με μετακινήσεις ιατρών παθολόγων από άλλα νοσοκομεία.

«Το νοσοκομείο κτιριακά είναι το χειρότερο της χώρας. Το διαπίστωσα με τα μάτια μου. Ο διοικητής του νοσοκομείου δεν μπορεί να επιλύσει τα διαχρονικά σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου που όσο πάνε και οξυνονται. Επισκέφθηκα το νοσοκομείο και με ακολουθούσε κατά πόδας σε όλα τα τμήματα σε απόσταση τριών μέτρων. Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε ακόμη: