Σκηνές τρόμου εξελίχθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας.Πιο συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ασθενής με ψυχική νόσο, ο οποίος σύμφωνα με τους εργαζόμενους νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό, επιτέθηκε απειλόντας τους πάντες.

«Ήταν διεγερτικός και άκρως επιθετικός. Χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Πήγε στα επείγοντα, άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο ασθενής σε παροξυσμό ξέφυγε και κυκλοφορούσε ανενόχλητος στους διαδρόμους με το ψαλίδι στο χέρι, μέχρι που ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

«Η αστυνομία κατέφθασε έξω από τα Επείγοντα και για να καταφέρει να συλλάβει τον ασθενή, πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στον αέρα για εκφοβισμό. Με τον πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου που ειδοποιήθηκε και κατέφτασε τη νύχτα στο νοσοκομείο, αναγκάσθηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές, λόγω της ταραχής και του σοκ που είχαν υποστεί.

«Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία… Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει, για να ληφθούν μέτρα; Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο», σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε ακόμη: