Κάτω από άγνωστες συνθήκες συνετρίβη ένα αμερικανικό στρατιωτικού αεροσκάφος με τετραμελές πλήρωμα στη βόρεια Νορβηγία, σύμφωνα με τα Κέντρα Συντονισμού Διάσωσης (JRCC) της χώρας. Και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε το Σάββατο η τοπική αστυνομία.

Το αεροσκάφος MV-22B Osprey συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ Cold Response όταν συνετρίβη σε απομακρυσμένη περιοχή. Σε αυτήν συμμετέχουν 30.000 στρατιώτες από 27 χώρες, ενώ όπως λένε μέλη των ενόπλων δυνάμεων πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου του Κέντρου Διάσωσης, Γιαν Έσκιλντ Σεβερίνσεν, το αεροσκάφος, τύπου Osprey, εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή και με βάση το σχέδιο πτήσης θα έπρεπε να προσγειωθεί στο Μπόντο λίγο μετά τις 18.00, τοπική ώρα, την Παρασκευή. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας ‘εγραψε στο Twitter: «Με μεγάλη λύπη λάβαμε το μήνυμα ότι τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα χθες το βράδυ. Οι στρατιώτες συμμετείχαν στην άσκηση του ΝΑΤΟ Cold Response. Τα θερμά μας συλλυπητήρια απευθύνονται στις οικογένειες, τους συγγενείς και τους συναδέλφους των στρατιωτών στη μονάδα τους»