Μια είδηση σοκ από τη Νορβηγία, με διεθνή Μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες από επίθεση με τόξο και βέλη.

Την είδηση μεταφέρουν ΜΜΕ από τη Νορβηγία και ολόκληρο τον κόσμο όσο περνά η ώρα και αναφέρουν πως η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Kongsberg το βράδυ της Τετάρτης, 13.10.2021.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί, ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα καμία παραπάνω πληροφορία, όπως τα στοιχεία του ή το κίνητρό του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε πως έχει στηθεί μια πολύ μεγάλη επιχείρηση ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση, για την οποία έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Οι πρώτες πληροφορίες 

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ της Νορβηγίας, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα που χρησιμοποιώντας ένα τόξο και βέλη εξαπέλυσε επιθέσεις στην νορβηγική πόλη, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη τόνισε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Άνδρες της επιβολής της τάξης έχουν αποκλείσει μια σειρά από περιοχές γύρω από το σημείο της επίθεσης για προληπτικούς λόγους.

Ήδη νορβηγικά ΜΜΕ δημοσιεύουν μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει ένα από τα βέλη που χρησιμοποίησε ο δράστης, καρφωμένο σε έναν τοίχο.

Για «μοναχικό λύκο» κάνουν λόγοι οι αρχές

Οι αστυνομικοί στη Νορβηγία πιστεύουν πως ο δράστης ενήργησε μόνος, ωστόσο είναι πολύ νωρίς προκειμένου να διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές.