Η Nissan ανακαλεί περισσότερα από 236.000 μικρά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ επειδή οι ράβδοι πρόσδεσης στην μπροστινή ανάρτηση μπορεί να λυγίσουν και να σπάσουν, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να χάσουν τον έλεγχο του τιμονιού.

Η ανάκληση καλύπτει ορισμένα αυτοκίνητα Sentra από τα μοντέλα 2020 έως 2022.

Οι ράβδοι δεσίματος βοηθούν τα οχήματα να μετακινούν τους τροχούς για το τιμόνι. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει σε έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στις 19 Αυγούστου από την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας ότι αν λυγίσουν οι ράβδοι σύνδεσης, μπορεί να σπάσουν και να επηρεάσουν το τιμόνι, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους εάν στο τιμόνι τους αισθάνονται κραδασμούς.

Αρχικά, οι αντιπρόσωποι θα επιθεωρήσουν και θα αντικαταστήσουν τυχόν λυγισμένες ή σπασμένες ράβδους. Μόλις ένα νέο σχέδιο είναι διαθέσιμο, θα αντικαταστήσουν τόσο την αριστερή όσο και τη δεξιά ράβδο σύνδεσης χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Οι επιστολές που θα ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες θα ταχυδρομηθούν από τις 5 Οκτωβρίου. Μια δεύτερη επιστολή θα δημοσιευτεί μόλις διατεθούν τα ανταλλακτικά. Πολλά από τα ίδια οχήματα ανακλήθηκαν το 2021 για να επιδιορθωθεί το ίδιο πρόβλημα, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα έγγραφα. Τα αυτοκίνητα που επισκευάστηκαν στο πλαίσιο της προηγούμενης ανάκλησης θα πρέπει να λάβουν τις νέες ράβδους όταν είναι έτοιμα.

Διαβάστε ακόμη: