Βουτιά 71% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη της Nintendo στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο λόγω της μείωσης της ζήτησης για τη «γηραιά» κοσνόλα Switch, εν αναμονή της κυκλοφορίας μιας νέας εμβληματικής κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών που θα αντικαταστήσει το παλιό μοντέλο.

Ειδικότερα, η εταιρεία με έδρα το Κιότο ανακοίνωσε κέρδη 54,51 δισ. γιεν (365,1 εκατ. δολάρια) το α’τρίμηνο, έναντι 185,4 δισ. γιεν το 2023, όταν τα κέρδη είχαν αυξηθεί σημαντικά από τις πωλήσεις blockbuster του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και του The Super Mario Bros. Movie. Ήταν μια πολύ μεγαλύτερη πτώση από την εκτίμηση των 93,7 δισ. γιεν.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας σύμφωνα με το Bloomberg, υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, καθώς παλεύει με τη στάσιμη ζήτηση για το 7 ετών Switch και τον έντονο ανταγωνισμό από το PlayStation 5 της Sony. Η Nintendo σχεδιάζει να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη νέα κονσόλα μέχρι τον Μάρτιο και ο πρόεδρός της Shuntaro Furukawa έχει προειδοποιήσει ότι θα είναι δύσκολο να διατηρήσει τις πωλήσεις του παλιού μοντέλου στο μεσοδιάστημα.

Οι αναλυτές αναμένουν λεπτομέρειες για το επόμενο Switch και την αντίδραση των καταναλωτών σε αυτό, καθώς η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι η πρώιμη υποδοχή δίνει συνήθως τον τόνο για τις μετέπειτα επιδόσεις της κονσόλας.

Η Nintendo σχεδιάζει να πουλήσει 13,5 εκατομμύρια μονάδες Switch αυτό το οικονομικό έτος, αλλά οι αναλυτές προβλέπουν ότι το σύνολο είναι πιθανό να περιοριστεί στα 10 εκατομμύρια, καθώς οι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία της νέας κονσόλας. Η εταιρεία επέμεινε επίσης στις ετήσιες προβλέψεις για τις πωλήσεις λογισμικού Switch για 165 εκατομμύρια μονάδες και διατήρησε επίσης το σενάριο για το συνάλλαγμα των 140 γιεν ανά δολάριο.

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει σημαντικά από τότε που έφτασε στο υψηλότερο σημείο του έτους τον Ιούλιο. Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Παρασκευή, οι μετοχές της είχαν αυξηθεί κατά περίπου 8% φέτος.

“Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς θέλει η Nintendo να επιτύχει τον στόχο της για τις πωλήσεις hardware”, δήλωσε ο αναλυτής Serkan Toto. “Είμαι επιφυλακτικός αν η Nintendo έχει ακόμα αρκετά καύσιμα στο ρεζερβουάρ, ειδικά αν σκοπεύει να φτάσει στον στόχο χωρίς μειώσεις στις τιμές του hardware”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ετοιμάσει μια σειρά από παιχνίδια από τα γνωστά franchises της για να στηρίξει τη ζήτηση, όπως το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, το Mario & Luigi: Brothership τον Νοέμβριο και το Metroid Prime 4: Beyond το 2025.

Διαβάστε ακόμη: