Ο ποδοσφαιριστής Νίκος Τσουμάνης βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του το πρωί της Τρίτης  στη μαρίνα Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά, από ψαράδες της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν τον ποδοσφαιριστή νεκρό στη θέση του οδηγού και γύρω από τον λαιμό του περασμένα τρία πλαστικά tie wrap, όπως αυτά, που χρησιμοποιούνται για δεσίματα.

Πέθανε από ασφυξία

Αυτά προκάλεσαν και τον θάνατό του. Αν κι αρχικά το σκηνικό παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια, η έρευνα από το μεσημέρι οδηγεί στο ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία, ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία.

Είχε οικονομικά προβλήματα

Οι πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του Νίκου Τσουμάνη επισημαίνουν ότι αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα οικονομικά προβλήματα και εμφανιζόταν πιεσμένος ψυχολογικά.

«Μαύρη μέρα σήμερα. Η τελευταία μας επαφή ήταν την Παρασκευή. Του έδινα χρήματα και τα επέστρεφε. Είχε οικονομικές δυσκολίες και το τελευταίο διάστημα», δήλωσε στην εκπομπή Live News ο φίλος του ποδοσφαιριστή και πρώην γενικός αρχηγός του Άρη, Γρηγόρης Κάκαλης.

«Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι χρωστούσε ένα νούμερο απλησίαστο. Χρωστούσε χρήματα στον πεθερό του», πρόσθεσε ο κ. Κάκαλης.

Η αστυνομία κάνει λόγω για ένα ασυνήθιστο περιστατικό και αποκλείει το ενδεχόμενο της ληστείας, αφού δεν υπάρχουν ίχνη πάλης.

«Το σίγουρο είναι πως για να αυτοκτονήσει ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο, ήθελε πάρα πολύ να χάσει η ζωή του για να χρησιμοποιήσει τέσσερα δεματικά», τόνισε στην εκπομπή Live News ο ιατροδικαστής, πρόεδρος ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων.

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Καλαμαριάς,  το εγκληματολογικό, η σήμανση και ο ιατροδικαστής, με τις πρώτες εκτιμήσεις να έκαναν λόγο για θάνατο από πνιγμό.

Ο Νίκος Τσουμάνης που ήταν 31 ετών, έγινε παίκτης του Μακεδονικού το καλοκαίρι ενώ στο παρελθόν πέρασε μεταξύ άλλων από τον Άρη και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.