Δεν θα αποφυλακιστεί τελικά απόψε ο 61χρονος βαρυποινίτης που μετράει ώρες μέχρι να διαβεί την πύλη εξόδου των φυλακών Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, Νίκος Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το tempo24, παρότι είχε ανακοινωθεί πως θα βγει από τις φυλακές , αποφασίστηκε αυτό να γίνει αύριο, καθώς σήμερα έπρεπε, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών για αιμοκάθαρση.

Η αίτηση αποφυλάκισης έγινε ομόφωνα δεκτή από το  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ο 61χρονος  διαβόητος ληστής τραπεζών και απαγωγέας του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Χαΐτογλου, θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κατ’ οίκον στα Τρίκαλα. Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα εξόδου δύο φορές την εβδομάδα.

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται αναφορά στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ανεπανόρθωτη βλάβη στην ωχρά κηλίδα) αλλά και στην κόσμια συμπεριφορά του στα 16 χρόνια της κράτησης του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μέχρι σήμερα, ο Νίκος Παλαιοκώστας βρισκόταν κρατούμενος στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ είχε καταδικαστεί σε ποινή 197 ετών και 376 μηνών για σωρεία αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται πως το 2018 και μετά από 13 αιτήσεις για παροχή ολιγοήμερης άδειας, η αίτηση του ενώ αρχικά έγινε δεκτή στη συνέχεια απορρίφθηκε, με την αιτιολόγηση να είναι η εξής:

«Το αίτημά σας για χορήγηση αδείας απερρίφθη, διότι η ποινική σας κατάσταση και η σχέση σας με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρέχουν τη βεβαιότητα ότι θα κάνετε ορθή χρήση αυτής».

Ποιος είναι ο Νίκος Παλαιοκώστας;

Ο Νίκος Παλαιοκώστας είναι ο αδελφός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Έδρασε για αρκετά χρόνια είτε μαζί με τον αδελφό του, είτε μόνος πραγματοποιώντας κυρίως ληστείες τραπεζών.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μοσχόφυτο των Τρικάλων. Είναι ένα από τα πέντε παιδιά του Λεωνίδα και της Γεωργίας Παλαιοκώστα.

Το 1979 αποφάσισε να γίνει ναυτικός και μπαρκάρει στα καράβια. Πολύ γρήγορα, όμως, εγκατέλειψε τη θάλασσα και επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου άρχισε να επιδίδεται σε μικροκλοπές και διαρρήξεις μαζί με τον αδελφό του.