Ο Νίκος Οικονομόπουλος, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Γήπεδο του Πιερικού στην Κατερίνη, μίλησε για τη σχέση του με τη θρησκεία και την Εκκλησία και τη βαθιά πίστη του στον Χριστό.

Σε βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γνωστός τραγουδιστής υποστήριξε ότι η Εκκλησία βοηθάει και συνεισφέρει στην κοινωνία, παρά τα λεγόμενα πολλών ανθρώπων. Επίσης, εξέφρασε τη μεγάλη του πίστη στον Χριστό και προέτρεψε το κοινό του να στραφεί προς τον δρόμο της θρησκείας. Τέλος, τόνισε ότι η φράση «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» είναι για εκείνον θετική και δεν θα έπρεπε κανείς να ντρέπεται εάν ακολουθεί αυτή τη γραμμή.

Δείτε το βίντεο

Αρχικά, είπε: «Θέλω να ξέρετε πως, επειδή πολλοί λένε ότι η Εκκλησία δεν βοηθάει, ότι απλά εισπράττει, παίρνει λεφτά κτλ, κτλ. Επειδή εγώ γνωρίζω, έχω επισκεφθεί πάρα πολλούς και έχω πάει σε πολλές μητροπόλεις, έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, θα ήθελα να ξέρετε πως η Εκκλησία είναι ο μοναδικός σταθμός στη ζωή μας που βοηθά πραγματικά τους ανθρώπους. Επειδή είστε οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι εδώ μέσα, να έχετε την πίστη σας, να αγαπάτε τον Χριστό, να ομολογείτε τον Χριστό».

Και πρόσθεσε: «Όπως κάνω και εγώ και άλλοι πολλοί συνάδελφοί μου. Είναι τιμή μας να υπηρετούμε και την Εκκλησία και τον Χριστό και θέλω να πω – όπως και άλλες πάρα πολλές φορές – ότι η ομολογία πίστεως στις ημέρες μας είναι πάρα πολύ δύσκολη για πολλούς, ντρέπονται να κάνουν τον σταυρό τους, ντρέπονται να πουν ότι πιστεύουν. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες, ότι πιστεύουμε στην πατρίδα μας, στην οικογένειά μας. Κι αν πούμε,ας πούμε, “πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια” κάποιοι θα μας θεωρήσουν αντιδημοκράτες, χουντικούς κτλ».

«Εγώ υποστηρίζω τη θρησκεία μου, την πίστη μου, την αγαπώ, την ομολογώ. Αγαπάω τον Χριστό, αγαπάω την πατρίδα μου και αγαπάω και την οικογένεια» κατέληξε, ευχαριστώντας όσους βρέθηκαν στην συναυλία του.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε μιλήσει για το θαύμα που βίωσε μπροστά στην κάμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για την πίστη του στον Θεό. Σε ένα βίντεο που είχε προβληθεί μάλιστα τον Ιανουάριο του 2023 στην εκπομπή «Πρωινό», είχε υποστηρίξει ότι έχει βιώσει ένα θαύμα σε μία εκκλησία με μία εικόνα. Όπως είχε πει τότε: «Αν το πεις στον οποιονδήποτε, μπορεί να σου πει ότι “εντάξει, δεν έχει λογική”, όμως στα πνευματικά πράγματα δεν υπάρχει λογική. Ο Θεός δεν ερμηνεύεται. Το είδαν όλοι, δεν είναι κάτι που βγάζω από το μυαλό μου. Ήμασταν μόνο πέντε άνθρωποι εκείνη τη στιγμή, γιατί είχα ζητήσει από τον πατέρα Χριστόδουλο να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη για να υπάρχει ησυχία. Έκανε το θαύμα της».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει για την πίστη του: «Όπως σας έχω πει γι’ αυτούς που δηλώνουν άθεοι “σιγά ρε φιλαράκο λίγο με προσβάλεις, με όλο αυτό το πηγαίο σου”, το ίδιο μπορεί να προσβάλλεται κάποιος όταν έχει όλο αυτό το πηγαίο του Θεού. Λέω εγώ τώρα… τι θα έλεγα αν ήμουν ειδικός επικοινωνίας σε έναν άνθρωπο… με μέτρο. Και το “πιστεύω” με μέτρο και το “είμαι άθεος” με μέτρο».

Διαβάστε ακόμη: