Συνεχίζεται το sell off στην αγορά των μετάλλων, με το νικέλιο να υποχωρεί 12% στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου, φτάνοντας το νέο όριο συναλλαγών.

Η τιμή έφτασε τα 36.915 δολάρια ανά μετρικό τόνο,  καθώς επανεκκίνησαν οι συναλλαγές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει βυθστεί στο χάος, καθώς τις τελευταίες  δύο εβδομάδες πλήττεται από τεχνικές δυσλειτουργίες και αναστολές συναλλαγών, εν μέσω ακραίων διακυμάνσεων στις τιμές, σημειώνει το CNBC.

Ακραίες διακυμάνσεις και όριο συναλλαγών

Στις 8 Μαρτίου, οι τιμές του νικελίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ξεπερνώντας τα 100.000 δολάρια ανά μετρικό τόνο, καθώς ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς στον κόσμο, ο κινεζικός όμιλος Tsingshan Holding, αγόρασε μεγάλα ποσά για να μειώσει τα σορταρίσματα στο μέταλλο.

Οι συναλλαγές έπρεπε να σταματήσουν καθώς η κίνηση επιδείνωσε το ράλι των τιμών σε μια εποχή που τα μέταλλα είχαν ήδη ανοδική πορεία λόγω της κλιμακούμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη, το LME επιχείρησε να επανεκκινήσει τις συναλλαγές νικελίου. Ωστόσο, ένα «σφάλμα συστήματος» επέτρεψε σε έναν μικρό αριθμό συναλλαγών να περάσουν κάτω από το πρόσφατα επιβληθέν ημερήσιο όριο τιμής και η ανταλλαγή διακόπηκε για άλλη μια φορά προσωρινά.

Το LME εγκατέστησε ένα εύρος συναλλαγών 5% την Τετάρτη, το οποίο διευρύνθηκε στο 8% για την Πέμπτη και στη συνέχεια στο 12% για την Παρασκευή.

Σφαγή για το νικέλιο – Limit down στο Λονδίνο