Ολική ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση της Νίκαιας, όπου μία γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη μέσα στο σπίτι της, με την ίδια να υποστηρίζει ότι τη μαχαίρωσε ο εν διαστάσει σύζυγός της το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο, μετά από την εξέταση του ιατροδικαστή, αποδείχθηκε πως η γυναίκα είχε αυτοτραυματιστεί κι έτσι ο 57χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι από τις καταθέσεις που ελήφθησαν, δεν προέκυψε παρουσία άνδρα στον χώρο, στον οποίο έγινε το περιστατικό, αλλά αντίθετα προέκυψε ότι ο 57χρονος ήταν μακριά από τη γυναίκα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για την εξέλιξη ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή για υποβολή του προανακριτικού υλικού χωρίς σύλληψη, αλλά και για τον ακούσιο εγκλεισμό της γυναίκας μετά το πέρας της νοσηλείας της.

Νίκαια: Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας, όταν η γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση και ζήτησε βοήθεια, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, ο σύζυγός της, τής επιτέθηκε με μαχαίρι.

«Μου έχει καρφώσει ένα μαχαίρι στην κοιλιά», είπε και έκλεισε το τηλέφωνο.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν την 57χρονη αιμόφυρτη, με ένα μαχαίρι στην κοιλιά και τον σύζυγό της εξαφανισμένο. Οι αστυνομικοί κάλεσαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο τη μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Λίγη ώρα αργότερα, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον σύζυγο της γυναίκας και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα. Όπως αποδείχθηκε, είχε συλληφθεί άλλες έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε προσαχθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022, τρεις φορές το 2024, με τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, όπου πάλι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος.

Η γυναίκα, που έχει ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από το Περού, είχε αρνηθεί τότε στους αστυνομικούς τη μεταφορά της σε ειδική δομή για κακοποιημένες γυναίκες αλλά και να εγκαταστήσει στο κινητό της την εφαρμογή «panic button».

Γείτονες κατέθεσαν ότι πολύ συχνά άκουγαν έντονους καβγάδες και μάλιστα πριν από μια εβδομάδα και πάλι η Αστυνομία είχε πάει στο σπίτι του ζευγαριού, καθώς η γυναίκα καλούσε σε βοήθεια.

Διαβάστε ακόμη: