Οι Μιλγουόκι Μπακς προκρίθηκαν κόντρα στα προγνωστικά! Στο Game 7, το πιο κρίσιμο και καθοριστικό και μάλιστα εκτός έδρας!  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία. Πήρε από το… χεράκι τους Μπακς πέτυχε 40 πόντους και με τη βοήθεια του Κρις Μίντλετον που έβαλε κρίσιμα καλάθια οδήγησαν τους Μπακς στο 4-3 επί των Νετς (115-111), του απίθανου Κέβιν Ντουράντ που σημείωσε 48 πόντους, αλλά τούτη τη φορά δεν μπορούσε να κερδίσει μόνος του!

Ο Ντουράντ προσπάθησε, οδήγησε το ματς στην παράταση με ένα απίθανο καλάθι, πάνω στην άμυνα του Τάκερ. Το δοκίμασε και στο τέλος του έξτρα πεντάλεπτου, έχοντας ήδη αγωνιστεί για 52 λεπτά. Αστόχησε!

Ήταν ένα κανονικό Game 7. Με τα όλα του! Το σκορ κλειστό, οι εντυπωσιακές φάσεις λιγοστές. Και μόνο ουσία. Μαζί με δυνατές άμυνες.

Οι Μπρούκλιν Νετς… τόλμησαν να πάρουν μία διαφορά 9 πόντων, με τους Μπακς να τη… σβήνουν σε ελάχιστα δεύτερα. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε αρκετές φορές με τις δύο ομάδες να αλλάζουν ρόλους.

Το κοινό στο Barclays Center έπαιξε με το μυαλό του Γιάννη Αντετοκούνμπο (έκανε δύο airball βολές) και για ένα μεγάλο διάστημα πέτυχε στο σκοπό του. Μέχρι που ο Giannis σταμάτησε να ακούει τη μέτρηση του χρόνου για κάθε ελεύθερη βολή του και άρχισε να σκοράρει.

Καλύπτοντας το κακό βράδυ του Χόλιντεϊ σε άμυνα και επίθεση, αλλά και την… εξαφάνιση, στο πρώτο ημίχρονο, του Κρις Μίντλετον.

Εκεί εμφανίστηκαν οι ρολίστες. Ο Μπρουκ Λόπεζ και τα τρίποντα του Πατ Κόνατον και του Πι Τζέι Τάκερ. Αυτά κράτησαν τους Μπακς ζωντανούς.

Οι Νετς περιόρισαν το ροτέισον τους. Οι Χάρντεν και Ντουράντ δεν βγήκαν ούτε για ένα δεύτερο!

Ο πρώτος, μολονότι φοβισμένος στο παρκέ, είχε 22 πόντους, 9 ασίστ, 9 ριμπάουντ και ένα κρίσιμο κλέψιμο. Και ο δεύτερος έκανε πράματα και θάματα. Ακόμα ένα ματς με… σαραντάρα. Και σχεδόν όλα τα πράγματα στο παρκέ!

Ακόμη και όταν ο Τζέιμς Χάρντεν κατάφερε να σκοράρει με ταμπλό σχεδόν από τη γωνία, οι Μπακς βρήκανε λύση. Ο Χόλιντεϊ μέτρησε εννιά απανωτούς πόντους, μολονότι προέρχονταν από το απίθανο 2/17 σουτ!

Και ξαφνικά όλα βγήκαν για τους Μπακς. Στην παράταση, το σκορ ήταν φτωχό. Αλλά και μία μορφή δικαίωσης, αφού οι τέσσερις πόντοι των Μπακς ήρθαν από τον Αντετοκούνμπο και τον Μίντλετον!

Τα δωδεκάλεπτα: 28-25, 53-47, 81-82, 109-109 (κ.α.), 111-115 (παρ.)

Νετς - Μπακς 111-115

Νετς - Μπακς 111-115