Tο κρύο και η πανδημία μας κρατούν τα περισσότερα βράδια σπίτι, όμως το Netflix συνεχίζει να μας προσφέρει ευχάριστη διέξοδο είτε με τις ταινίες είτε με τις σειρές του, καινούριες και παλιότερες, που έρχονται και μέσα στον Φεβρουάριο.

Ξεκινώντας από τις τελευταίες, έχουμε τον δεύτερο κύκλο του «Μεγαλώνοντας τον Ντίον» (1/2), σειρά η οποία μας συστήνει μια μητέρα που μεγαλώνει έναν γιο με υπερδυνάμεις. Οσο αυτές αυξάνονται, ο κίνδυνος μπορεί να είναι πιο κοντά από ότι οι δυο τους νομίζουν. Στο ισπανόφωνο και ειρωνικά τιτλοφορημένο, το «Μέχρι να μας χωρίσει η ζωή» (10/2), τα μέλη μιας οικογένειας τριών γενεών που ζουν μαζί σε μια ειδυλλιακή βίλα, αντιμετωπίζουν τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης διοργάνωσης γάμων ταυτόχρονα με τα δικά τους προσωπικά δράματα.

Netflix: Φεβρουάριος έπους και φαντασίας

Για τη συνέχεια σκανδιναβικό μυστήριο, με το «Ο νεαρός Βαλάντερ: Η σκιά του δολοφόνου» (17/2), εκεί όπου ο προσφάτως απόφοιτος αστυνομικός Κουρτ Βαλάντερ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την πρώτη του υπόθεση. Καινούρια σεζόν έρχεται και για το «Space Force» (18/2), την κωμική σειρά φαντασίας του Netflix που «κουβαλά» τα βαριά ονόματα των Στιβ Καρέλ και Τζον Μάλκοβιτς. Υπό νέα διοίκηση, ο πτέραρχος Νερντ και το παλαβό του πλήρωμα, έχουν τέσσερις μήνες να αποδείξουν πως η Διαστημική Δύναμη αξίζει να μείνει εν ζωή.

Τελευταία κυκλοφορία, αλλά ίσως και η πιο σημαντική του μήνα, είναι ένα ακόμα σίκουελ του «Vikings» (25/2), της σπουδαίας σειράς, η οποία γράφει πια το επόμενο κεφάλαιό της. Εκεί, εκατό χρόνια μετά τα γεγονότα της ορίτζιναλ πλοκής, μια νέα γενιά θρυλικών ηρώων αναδύεται για να διαμορφώσει το δικό της πεπρωμένο και να γράψει ιστορία.

Netflix: Φεβρουάριος έπους και φαντασίας

Περνώντας και στις ταινίες, εκεί ξεχωρίζουμε αρχικά το «Αννα Φρανκ, η καλύτερή μου φίλη» (1/2), το οποίο βασίζεται στο διάσημο ημερολόγιο της Αννας Φρανκ, εστιάζοντας στην σχέση φιλίας της νεαρής Εβραίας με την Χάνα Γκόσλαρ. Από την άλλη στο γερμανικό «Προνόμιο» (9/2) ένας πλούσιος έφηβος και οι φίλοι του φέρνουν στην επιφάνεια μια σκοτεινή συνωμοσία στους κόλπους ενός ιδιωτικού σχολείου, καθώς ερευνούν μια σειρά περίεργων μεταφυσικών φαινομένων.
Αξιοσημείωτη και η γαλλική κωμωδία φαντασίας «Big Bug» (11/2)· σε έναν κόσμο γεμάτο από ρομπότ, ντρόουν και ανδροειδή, το μέλλον μοιάζει (παραδόξως) ελπιδοφόρο, μέχρι που η Τεχνητή Νοημοσύνη κυριεύει τα πάντα.

Τέλος ο μύθος του «Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι» (18/2) αναβιώνει σε ένα σύγχρονο σίκουελ, όπου μια ομάδα από influencer, οι οποίοι θέλουν να ξαναζωντανέψουν μια πόλη-φάντασμα του Τέξας, αντιμετωπίζουν τον τρομακτικό Letherface, ένα φονιά που φορά μάσκα από ανθρώπινο δέρμα.