Η περίπτωση του του γιατρού γονιμότητας Donald Cline είναι από εκείνες που θα ευχόσουν να μην γνώριζες. Πρόκειται για το σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει την Ιντιάνα με πρωταγωνιστή τον 86χρονο σήμερα γιατρό, ο οποίος όπως παραδέχτηκε χρησιμοποίησε ανορθόδοξες μεθόδους για να βοηθήσει τις ασθενείς του να αποκτήσουν παιδιά, με τις ίδιες να έχουν πλήρη άγνοια.

Η υπόθεση έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix με σκηνοθεσία Lucie Jourdan και τίτλο «Ο πατέρας μας». Η ταινία επικεντρώνεται σε μια μικρή πόλη στην Ιντιάνα και αφηγείται μία συνταρακτική αληθινή πλεκτάνη.

Όταν το τεστ DNA μιας γυναίκας αποκαλύπτει ότι έχει πολλά ετεροθαλή αδέλφια, έρχεται στο φως μια συνταρακτική πλεκτάνη με δωρητές σπέρματος και έναν γιατρό γονιμότητας. Σιγά – σιγά αποκαλύπτονται οι φρικτές ενέργειες του Donald Cline, ενός κάποτε σεβαστού γιατρού γονιμότητας που ανακαλύφθηκε ότι είχε γονιμοποιήσει πάνω από 50 γυναίκες με το δικό του σπέρμα τη δεκαετία του 1970 και του 80. Έτσι 50 παιδιά, μέχρι περίπου το 2014 είχαν αγνοήσει τελείως το γεγονός.

Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνεται σαν αστυνομική ιστορία, ακολουθώντας ένα από τα παιδιά του Cline την Jacoba Ballard, που ήταν η πρώτη που ανακάλυψε την απάτη, η οποία αρχίσε να συνδυάζει το όλο θέμα μέσω διαδικτυακών τεστ DNA και, τελικά, να εντόπισε δεκάδες ετεροθαλή αδέρφια (πολλά από τα οποία εμφανίζονται και στην ταινία).

Το ντοκιμαντέρ μέσα από συνεντεύξεις με τα «παιδιά» του Cline, όσο και με τους γονείς τους δείχνει τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεων του γιατρού και πώς αυτές έχουν προκαλέσει ένα αποτέλεσμα που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την κοινότητά.

Ίσως το πιο συγκλονιστικό πράγμα για όλο αυτό, είναι ότι ο Cline είναι ακόμα εκεί έξω, καθώς το βαθιά ανατριχιαστικό του σχέδιο δεν τιμωρείται επί του παρόντος από το νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να υπάρχουν ακόμη δεκάδες άλλα παιδιά που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Το ντοκιμαντέρ «Ο πατέρας μας» είναι διαθέσιμο στο Netflix από την Τετάρτη 11/5.