Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ καθορίζει τους στόχους του στο Ιράν με βάση τα δικά του εθνικά συμφέροντα και όχι υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού έκανε αυτήν την ανακοίνωση ως απάντηση σε ένα «εντελώς λανθασμένο» ρεπορτάζ της τοπικής τηλεόρασης, το οποίο ισχυριζόταν ότι το Ισραήλ απέφυγε να επιτεθεί σε ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω αμερικανικών πιέσεων.

«Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους των επιχειρήσεών του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα και όχι κατόπιν εντολών των ΗΠΑ. Αυτό ίσχυε στο παρελθόν και θα συνεχίσει να ισχύει στο μέλλον», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η ευγνωμοσύνη του προέδρου του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ – «Ένας αληθινός σύμμαχος»

Λίγο πριν από αυτή τη δήλωση, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, εξήρε τις ΗΠΑ, τον μακροχρόνιο σύμμαχο του Ισραήλ, για τη «φανερή και μυστική» συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ύστερα από τις ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον μεγάλο μας φίλο, τις ΗΠΑ, που αποτελεί έναν αληθινό σύμμαχο, καθώς και για τη φανερή και μυστική μας συνεργασία», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Το Ισραήλ έχει καθήκον να αποτρέψει την ιρανική απειλή»

Ο Ισραηλινός υπουργός Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, από την ακροδεξιά πτέρυγα, υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει «ηθικό καθήκον» να αντιμετωπίσει την ιρανική απειλή που αφορά την καταστροφή της χώρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η επίθεση στο Ιράν ήταν σημαντική, ως ένα πρώτο βήμα για να πλήξουμε τα στρατηγικά συμφέροντα του Ιράν, και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Επισήμανε, επίσης, ότι το Ισραήλ έχει «το ηθικό καθήκον να αποτρέψει την ιρανική απειλή καταστροφής της χώρας».