Η ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της NestleΜάρκ Σνάιντερ, προκάλεσε ανησυχίες στους επενδυτές σχετικά με τις προοπτικές κερδοφορίας της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, καθώς αγωνίζεται να κερδίσει πίσω τους πελάτες που είναι κουρασμένοι από τον πληθωρισμό και προτιμούν τα premium brands.

Μετά από οκτώ χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας παραγωγής του καφέ Nespresso και των τροφών για κατοικίδια Purina, ο Σνάιντερ θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής της Λατινικής Αμερικής Λοράν Φράιτσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nestle.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι ο Σνάιντερ ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας «κρίσιμης ομιλίας» σε εκδήλωση της Barclays που προωθήθηκε λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση.

Οι αναλυτές υπέθεσαν ότι η αποχώρηση μπορεί να προμηνύει μείωση των οικονομικών προβλέψεων της Nestle και η μετοχή υποχώρησε έως και 4,1%.

Η κίνηση αυτή εγείρει ερωτήματα σχετικά με το βαθμό ανάκαμψης του δεύτερου εξαμήνου της πραγματικής εσωτερικής ανάπτυξης, το κατά πόσον θα διατηρηθεί η καθοδήγηση για το περιθώριο κέρδους του 2025 και το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει αύξηση των επιπέδων παραγωγικότητας, σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank Τομ Σάικς.

Η Nestle στοχεύει επί του παρόντος σε ένα υποκείμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 17,5% για το 2025, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Σνάιντερ είναι το τελευταίο στέλεχος καταναλωτικών αγαθών που παίρνει την πόρτα της εξόδου, καθώς οι εταιρείες αγωνίζονται να πείσουν τους αγοραστές να επιστρέψουν στις premium μάρκες μετά από μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού και σύσφιξης.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Λάξμαν Λαρισμάν έχασε τη θέση του CEO της Starbucks Corp μετά από λιγότερο από δύο χρόνια- θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής της Chipotle Mexican Grill Μπράιαν Νίκολ.

Ο CEO της Estee Lauder Φαμπρίτσιο Φρίντα σχεδιάζει να αποσυρθεί το 2025, αφού η εταιρεία καλλυντικών αντιμετωπίζει προβλήματα τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμη: