Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, όπου στις 18:30 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Οπως μεταδίδει το GRTimes, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν σε άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30.

πλατεια_τερψιθεας_σταυρουπολη2

Επεισόδιά πριν τη συγκέντρωση 

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας Σταυρούπολη, όταν ομάδα ακροδεξιών, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν ξαφνικά στους συγκεντρωμένους στην πλατεία, ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 6:30 μμ.

Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά.

Σε 19 προσαγωγές για συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη της αντιφασιστικής κινητοποίησης στην Πλατεία Τερψιθέας στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Κεραμέως

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε η κ. Κεραμέως μετά τα πρωινα  επεισόδια.

Ειδικότερα, με αναφορά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:
«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης».