Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου στον Νέο Κόσμο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ήταν ο επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της Greek Mafia.

Ο διαφορετικός δρόμος που είχε χαράξει στο οργανωμένο έγκλημα ο Βαγγέλης Ζαμπούνης και οι έχθρες που δημιούργησε με τη λεγόμενη «τριανδρία» της Greek Mafia, με πολλούς μάλιστα να του «χρεώνουν» και τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, έβαλαν στο στόχαστρο τον «Ζαμπόν», ο οποίος δολοφονήθηκε με σχεδόν 100 σφαίρες έξω από το βενζινάδικό του.

Δεν ήταν μόνο οι τάσεις αυτομόλησης του, που ενόχλησαν, καθώς από «στρατιώτης» ήθελε να γίνει «αφεντικό» αλλά και οι πολλοί νεκροί που θεωρείται πως άφησε πίσω του, όπως πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές.

Νέος Κόσμος: Γιατί εκτέλεσαν τον «Ζαμπόν»

Υποψίες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ για το ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή ώστε να βγει από τη μέση ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός στη νύχτα ως «Ζαμπόν» πέφτουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και στον αποκαλούμενο «Καράφλα».

Οι Αρχές, εκτός από τον «Καράφλα» εστιάζουν και στο ότι η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη ενδεχομένως να είναι «αντίποινα» για αυτήν του «Ράμπο» και του κουνιάδου του, «Νιόνιου» στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο.

Ο «Ράμπο», ο οποίος θεωρούνταν «παιδί» του Βασίλη Στεφανάκου και στη συνέχεια ήταν με τον «Θείο Τζο», Γιάννη Σκαφτούρο, που δολοφονήθηκε στην Εύβοια, φαίνεται πως ετοίμαζε τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη. DNA, τόσο του ίδιου, όσο και του κουνιάδου του, «Νιόνιου», είχε βρεθεί στο κλεμμένο Nissan που εντοπίστηκε γεμάτο όπλα, σταθμευμένο κοντά στο πρατήριο καυσίμων του «Ζαμπόν».

Φαίνεται όμως, πως ο 44χρονος Ζαμπούνης το πληροφορήθηκε και πρόλαβε να σκοτώσει αυτός τους επίδοξους εκτελεστές του, που δραστηριοποιούνταν κυρίως με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μέρος αυτού του κύκλου αίματος ίσως να ήταν η δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 αλλά και μία εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου του «Θείου Τζο» στο Σχιστό, τον Ιούνιο του 2023.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης συνήθως κυκλοφορούσε με συνοδεία τεσσάρων ατόμων, ενώ και ο ίδιος οπλοφορούσε. Στο θωρακισμένο τζιπ, μέσα στο οποίο εκτελέστηκε, είχε καλάσνικοφ με 2 γεμιστήρες στο πορτ μπαγκάζ ενώ πάνω του βρέθηκε και ένα «γκλοκ» πιστόλι το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Για κάποιον λόγο, φαίνεται πως είχε καθησυχάσει τον τελευταίο καιρό και για αυτό απουσίαζε η συνοδεία των σωματοφυλάκων του, τη νύχτα που δολοφονήθηκε, ενώ είχε σταθμεύσει με αντίθετη φορά το τζιπ του, με την κυκλοφορία του δρόμου.

Το σχέδιο όμως των αντιπάλων του, αυτή την φορά ήταν πιο καλά μελετημένο σε αντίθεση με την απόπειρα που έγινε σε βάρος του στον Πειραιά στις 29 Οκτωβρίου 2018, όταν το καλάσνικοφ των εκτελεστών του μπλόκαρε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε πόδι και χέρι.

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση. Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Φαίνεται να γνώριζε ή να είχε ρόλο σε έναν μεγάλο κύκλο αιματηρών χτυπημάτων στο πόλεμο αλληλοεξόντωσης της Μαφίας.

Νέος Κόσμος: Το «λάθος» του ενός εκτελεστή

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ένα στοιχείο που ίσως αποδειχθεί πολύτιμο είναι το ίδιο το βιντεοληπτικό υλικό της εκτέλεσης κατά το οποίο φαίνεται, ο ένας εκ των δύο εκτελεστών που τον πυροβολεί από την θέση του οδηγού. Με τους χειρισμούς που κάνει, άθελά του, αποκαλύπτεται μέρος των χαρακτηριστικών του, που ίσως βοηθήσει τις Αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Οι αστυνομικοί έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το κινητό του θύματος και πιστεύουν ότι από αυτό ίσως καταφέρουν να εξάγουν σημαντικά στοιχεία. Παράλληλα, προσπαθούν να εντοπίσουν από περιφερειακά στελέχη τυχόν συνομιλίες από τις οποίες θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την προέλευση των τελευταίων χτυπημάτων.

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν επίσης μεταφερθεί τόσο το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ. Παράλληλα, αναλύσεις γίνονται και στους 97 κάλυκες που συνέλεξε η Ελληνική Αστυνομίααπό το σημείο της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν επίσης συνεχώς βιντεοληπτικά υλικά για να αποκτήσουν εικόνα για το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών και κυρίως από το Δαφνί που εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής και μετά, σε μία προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη τους.

Διαβάστε ακόμη: