Εκτοξεύτηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία, με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο για αύριο διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα και είναι αυξημένη κατά 34% σε σχέση με τη σημερινή τιμή.

Η εισβολή της Ρωσίας  προκάλεσε ισχυρό άλμα και στις τιμές του φυσικού αερίου. Ειδικότερα, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς του φυσικού αερίου, το ολλανδικό συμβόλαιο TTF βλέπει την τιμή του να σημειώνει εκρηκτική άνοδο και η τιμή του να διαμορφώνεται στα 124,52 ευρώ η μεγαβατώρα.

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο

Στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός καθώς είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε μια νέα κλιμάκωση των τιμών της ενέργειας, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα να συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Παρασκευή, στις 08:30, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιου Δαγούμα, του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνου Ξιφαρά και εκπροσώπου του ΔΕΣΦΑ.