Δεδομένων των ρεκόρ της σειράς Stranger Things από την πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν της, άλλο ένα ρεκόρ δε θα αποτελούσε έκπληξη, θα σκεφτόταν κανείς. Κι όμως…

Το Stranger Things είχε 7,2 δισεκατομμύρια λεπτά streaming για την πρώτη εβδομάδα προβολής του, από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με τη Nielsen, την εταιρεία μέτρησης της τηλεθέασης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επρόκειτο για το το υψηλότερο εβδομαδιαίο σύνολο τηλεθέασης όλων των εποχών για οποιαδήποτε υπηρεσία streaming.

Την εβδομάδα 23-29 Μαΐου, όταν έκανε πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν, έφτασε τα 5,4 δισεκατομμύρια λεπτά προβολής και σε δύο εβδομάδες τα 12,34 δισεκατομμύρια λεπτά – και πάλι ρεκόρ προβολής δύο εβδομάδων σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο streaming.

Μέχρι σήμερα, κανένα streaming πρόγραμμα που μετρήθηκε από τη Nielsen δεν έχει φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια λεπτά σε μια εβδομάδα, πόσο μάλλον τα 7 δισεκατομμύρια. Μόνο το «Tiger King» (δύο φορές) και το «Ozark» την άνοιξη του 2020, εν μέσω lockdown λόγω πανδημίας, είχαν ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια λεπτά πριν από το Stranger Things.

Η Nielsen μετρά το σύνολο ωρών προβολής όλων των επεισοδίων μιας σειράς, ωστόσο, είναι πιθανό η συντριπτική πλειονότητα των 7,2 δισεκατομμυρίων λεπτών να προήλθε μόνο από τα επτά επεισόδια της τέταρτης σεζόν που έκανε πρεμιέρα στις 27 Μαΐου.

Το «Stranger Things» έχει γίνει επίσης η αγγλόφωνη σειρά του Netflix με τις περισσότερες προβολές, σύμφωνα με τις εσωτερικές μετρήσεις της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το Netflix, οι συνδρομητές της έχουν παρακολουθήσει πάνω από 930 εκατομμύρια ώρες σε όλο τον κόσμο τις πρώτες 28 ημέρες της τέταρτης σεζόν.