Την 11η γενιά του Civic παρουσίασε η Honda με τις επίσημες φωτογραφίες να ταιριάζουν στο 100% με τα μοντέλα προπαραγωγής που είχαμε δει αρκετό καιρό πριν.

Το νέο Civic, λοιπόν, ως προς τις διαστάσεις του έχει μήκος 4.673χλστ. – πλάτος 1.800χλστ. με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.735χλστ. ενώ σχεδιαστικά μπορούμε να πούμε πως επιλέγει αρκετά λιτή γραμμή. Συντηρητικό πλέγμα στη γρίλια, χαμηλές νευρώσεις στα πλαϊνά και LED προβολείς είναι τα κυριότερα στοιχεία για ένα μοντέλο που αποτίναξε την κραυγαλέα εικόνα της προηγούμενης γενιάς του. Μία εικόνα πού είτε μισούσες είτε λάτρευες.

 

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόμα πιο έντονες με το ταμπλό να ξεχωρίζει με ενσωματωμένους αεραγωγούς αλλά και ένα πλέγμα που θυμίζει μικρές κυψέλες. Ο πίνακας οργάνων φυσικά είναι ψηφιακός και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10.2 ίντσες ενώ η οθόνη του συστήματος infotainment ανάλογα με την έκδοση είναι είτε 7 είτε 9 ίντσες.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί και στη σουίτα συστημάτων ασφαλείας, καθώς εξοπλίζεται με το νέο Honda Sensing το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει 8 αισθητήρες σόναρ, ενώ και το προσφερόμενο ηχοσύστημα Bose διαθέτει 12 ηχεία.

Η νέα γενιά παρουσιάστηκε αρχικά για την αγορά των ΗΠΑ και στα κινητήρια σύνολα συναντάμε έναν 2λιτρο ατμοσφαιρικό με 160 ίππους και 187 Nm ροπής αλλά και έναν turbo 1.5 με 182 ίππους και 240 Nm ροπής! Για την αγορά των ΗΠΑ θα προσφέρεται αποκλειστικά με το αυτόματο CVT κιβώτιο.

                                                        

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.