Ο άνδρας που κατηγορείται ότι έκαψε θανάσιμα την μαραθωνοδρόμο των Ολυμπιακών Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα πέθανε επίσης.

 

Η Τσεπτεγκέι βρήκε τραγικό θάνατο στην Κένυα, καθώς υπέκυψε στα εγκαύματά της την περασμένη Πέμπτη ο αφού ο πρώην σύντροφός την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή.

Οι εφημερίδες Kenya Star και Nation ανέφεραν ότι ο Dickson Ndiema πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί αφού είχε επίσης υποστεί τραύματα τα οποία προκλήθηκαν και στον ίδιο κατά την διάρκεια της βάναυσης επίθεση.

Νεκρός ο άντρας που έκαψε ζωντανή την μαραθωνοδρόμο από την Ουγκάντα

Κατέληξε στο Moi Teaching and Referral Hospital στο Eldoret, την ίδια μονάδα όπου νοσηλευόταν η Τσεπτεγκέι. Η εφημερίδα Kenya Star ανέφερε ότι η Τσαπτεγκέι υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της, ενώ ο Ντιέμα υπέστη εγκαύματα πάνω από 30%.

Ο άντρας φέρεται να αγόρασε ένα μπιτόνι βενζίνης, το έριξε πάνω στην αθλήτρια και της έβαλε φωτιά κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας σχετιζόμενης με θέματα ιδιοκτησίας γης.

Η 33χρονη αθλήτρια αγωνίστηκε πρόσφατα στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, όπου τερμάτισε 44η.

Θλίψη στην Ολυμπιακή κοινότητα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η συμμετοχή της αποτέλεσε πηγή «έμπνευσης».

«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι που μάθαμε για τον θάνατο της Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι μετά τη φρικτή επίθεση εναντίον της. Η συμμετοχή της Ρεμπέκα στον μαραθώνιο γυναικών του Παρισιού 2024 ήταν πηγή έμπνευσης, υπερηφάνειας και χαράς», δήλωσε στο άκουσμα του θανάτου της, ο Τόμας Μπαχ.

Μία από τις κόρες της 33χρονης φέρεται μάλιστα να ήταν μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης στο σπίτι της μητέρας της. Είπε στην εφημερίδα The Standard της Κένυας: «Με κλώτσησε ενώ προσπαθούσα να τρέξω να σώσω τη μητέρα μου.

«Φώναξα αμέσως για βοήθεια, προσεγγίζοντας έναν γείτονα, ο οποίος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με νερό, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγκάντα (UOC) Ντόναλντ Ρουκάρε είχε δηλώσει σε ανάρτησή του στο Χ: «Μάθαμε για το θλιβερό θάνατο της Ολυμπιακής μας αθλήτριας Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι… μετά από άγρια επίθεση από το φίλο της».

Διαβάστε ακόμη: