Γόνος της γνωστής οικογένειας του Γάλλου μεγιστάνα Σερζ Ντασό (Serge Dassault), ο Olivier Dassault επέβαινε σε ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη στην περιοχή Calavdos στη Νορμανδία, στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας.
Από τη συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και ο πιλότος. Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το ελικόπτερο του Ολιβιέ Ντασό, ένα AS350 Squirrel, «συνετρίβη κατά την απογείωση από ιδιωτικό χώρο». Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος ήταν πατέρας τριών παιδιών.
Η οικογένειά του έχει την εταιρεία Dassault Aviation, η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα γαλλικά μαχητικά Rafale. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να αγοράσει 18 αεροσκάφη Rafale, 5ης γενιάς). H οικογένεια Dassault έχει και τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ο Olivier Dassault ήταν μέλος του κόμματος «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), του οποίου είχε διατελέσει και βουλευτής έως το 2015, όπως και ο πατέρας του.
Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Ολιβιέ Ντασό ανερχόταν σε 5 δισ. ευρώ. Ήταν ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.
Οι δύο αδελφοί του και οι δύο αδελφές του (όλοι μικρότερης ηλικίας) περιλαμβάνονται στους κληρονόμους της οικογενειακής περιουσίας.
Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, μαζί με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν Καστέξ και τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Ντερμανέν. Φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στον προσωπικό λογαριασμό του Olivier Dassault στο Twitter.
Με μήνυμά του στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας, εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Γάλλου δισεκατομμυριούχου.
«Ο Olivier Dassault αγαπούσε τη Γαλλία. Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία: Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του» έγραψε στο Twitter.
 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.