Ενας ακόμη Ρώσος στρατηγός έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Ολέξι Αρέστοβιτς, πρόκειται για τον διοικητή του 49ου στρατού της  νότιας περιφέρειας της Ρωσίας, Ιάκοφ Ρεζάντσεφ.

“Τα στρατεύματά μας σκότωσαν τον διοικητή του 49ου στρατού της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας, τον στρατηγό Ιάκοφ Ρεζάντσεφ, σε έναν βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Τσορνομπάιφκα”, που βρίσκεται στην περιοχή της Χερσώνας (νότια), δήλωσε ο Αρέστοβιτς.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει έως τώρα τον θάνατο στην Ουκρανία του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι, αναπληρωτή διοικητή του 41ου στρατού, που είχε υπηρετήσει στη Συρία το 2018-2019. Ενας ακόμη Ρώσος στρατηγός, ο Βιτάλι Γκερασίμοφ έχει σκοτωθεί, επίσης, στη μάχη, σύμφωνα με το Κίεβο.

“Ενας ακόμη στρατηγός με δύο αστέρια σκοτώθηκε από τη ρωσική πλευρά, είναι ο δεύτερος σε 12 ημέρες”, είχε δηλώσει στις 8 Μαρτίου στο CNN ο εν αποστρατεία Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Χέρτλινγκ, αποκαλύπτοντας πως ο ρωσικός στρατός διαπράττει “επαναλαμβανόμενα λάθη και επικοινωνεί μέσω μη κρυπτογραφημένων μέσων”.