Συνέχεια στο… κρεσέντο των «εμπρηστικών» δηλώσεων από την πλευρά της Άγκυρας, με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην εγκαταλείπουν την επιθετική ρητορική, παρά τα μηνύματα της Δύσης για συμμόρφωση της γείτονος με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Λίγο αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα να… «συνετιστεί» μέσω δημοσίου μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γραμμένο μάλιστα στα ελληνικά, ο Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, «χτύπησε» ξανά, μιλώντας για… παράνομες ελληνικές ενέργειες και εξοπλισμό των νησιών κατά παράβαση συμφωνιών.

Ο Ακάρ, «ανεβάζοντας» τους τόνους, υποστήριξε ότι «απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Κάποιοι πολιτικοί στη γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε Τουρκία και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους, λέγοντας “Τουρκία”».

Ο Ακάρ ανέφερε, ακόμη, ότι «οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που υιοθετούν προκλητική ρητορική, θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον ελληνικό λαό».

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να απειλεί τη χώρα μας, δημοσίευσε μήνυμα στα ελληνικά

Αφού ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της Τουρκίας και μερικές ώρες μετά την προκλητική φιέστα του, οΤαγίπ Ερντογάν επανέρχεται με τις απειλές του, γράφοντας στην ελληνική γλώσσα.

Επιμένει στην ακραία ρητορική, ενώ χθες (09/06), έφθασε έως το σημείο να «εκτοξεύσει» απειλές μέσω… του προσωπικού του λογαριασμού και μάλιστα, στην ελληνική γλώσσα!

«Προειδοποιούμε για άλλη μία φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα νωρίτερα» αναφέρει μία από τις αναρτήσεις.

Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν κάνει λόγο για «δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο» και συμπληρώνει ότι «δε θα διστάσουμε και να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που μάς αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών».