O Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παραβαβρέθηκε χθες το βράδυ σε εκδήλωση για την «Υποδοχή για την Ημέρα της Κοινωνικής Αντίστασης και των Ενόπλων Δυνάμεων της ΤΔΒΚ», εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ελλάδα, .κατηγορώντας τη για αδιαλλαξία στο Κυπριακό.

Ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της ως εγγυήτρια χώρα για το νησί της Κύπρου, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Ο αποτελεσματικός και de facto εγγυητικός ρόλος της Τουρκίας και η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο είναι η κόκκινη γραμμή μας και είναι απαραίτητη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων στον δίκαιο σκοπό τους.

«Στις προσπάθειές μας για την ΤΔΒΚ, δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις για λύση που έχουμε υποβάλλει», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαχωρίσουν τον τουρκικό πληθυσμό εκεί με μια «ασυμβίβαστη στάση».

«Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας και να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία», επισήμανε.

Τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι αναμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι για το Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων.

Ακάρ: Η Ελλάδα επεκτάθηκε σε βάρος της Τουρκίας επτά φορές

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε χθεσινές του δηλώσεις, κατηγόρησε την χώρα μας για «επεκτατισμό» απέναντι στην Τουρκία, κάνοντας αναφορά στη διαμόρφωση των ελληνικών συνόρων από το 1821 έως το 1948.

Ειδικότερα, ο Ακάρ δήλωσε: «Εσείς με τα περίπου 3.000 νησιά στο Αιγαίο έρχεστε ως τη μύτη μας και μετά βλέπετε την Τουρκία ως επεκτατική. Είναι κάτι πραγματικά κατανοητό. Αυτό είναι κάτι που ζητάμε από τις τρεις πλευρές να το δούνε και να το κατανοήσουν», παρουσιάζοντας χάρτη της Ελλάδας με την επέκταση των συνόρων ανά περιόδους.