Ταξιδεύοντας την Τρίτη στο Ντρομ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε χαλαρός και χαμογελαστός να χαιρετήσει το πλήθος που τον περίμενε αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε υπόψιν του ότι θα τον περιμένει κι ένα…χαστούκι.

Την ώρα, του χαιρετισμού ενός νεαρού άνδρα, που διατείνεται ότι είναι «αναρχικός», ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε ένα δυνατό χαστούκι, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

Νεαρός χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν - Απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο οι άνδρες της ασφάλειας - e-thessalia.gr

Την ώρα, του χαιρετισμού ενός νεαρού άνδρα, που διατείνεται ότι είναι «αναρχικός», ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε ένα δυνατό χαστούκι.

Βίντεο: Η στιγμή που άνδρας «ρίχνει» χαστούκι στον Εμανουέλ Μακρόν

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας με πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα προσώπου να φωνάζει «Κάτω η Μακρονία» (“A Bas La Macronie”) και στη συνέχεια να ραπίζει στο πρόσωπο τον Γάλλο πρόεδρο, μπροστά στις κάμερες.

Άνδρες της ασφάλειας έπεσαν πάνω στον νεαρό που επιτέθηκε στον Μακρόν, ενώ άλλοι απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο από το σημείο.

https://twitter.com/LeGlobe_info/status/1402245458744025088

Βέβαια, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε να μην πτοείται από το συμβάν και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται να συνεχίζει τους χαιρετισμούς του.

Το βίντεο καταγράφηκε και ανέβηκε στα social media, ενώ, σύμφωνα με το γαλλικό BFMTV, δύο άτομα συνελήφθησαν.

O Γάλλος πρόεδρος Mακρόν ξεκίνησε προ ημερών την πολιτική του περιοδεία στη Γαλλία διάρκειας έξι εβδομάδων, αποβλέποντας στο να αφουγκραστεί τον παλμό της χώρας καθώς βγαίνει από την κρίση της πανδημίας.

Ενόψει των τοπικών εκλογών αυτό τον μήνα στη Γαλλία, αλλά κυρίως ενόψει των προεδρικών του ερχόμενου χρόνου ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκέπτεται μέχρι τα μέσα Ιουλίου δύο περιοχές ανά εβδομάδα με στόχο να προωθήσει τις «ξεχασμένες επιτυχίες» της μέχρι τώρα θητείας του, που επισκιάστηκαν από τα παρατεταμένα lockdown και νωρίτερα από τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

«Ο πρόεδρος χρειάζεται να δείξει ότι δεν είναι κλεισμένος στον χρυσελεφάντινο πύργο του κι ότι είναι ακόμη σε επαφή με τους νέους και τα τρέχοντα ρεύματα», σχολίασε πρόσφατα η Le Monde.