Έναν νέο καταυλισμό στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης έστησαν το βράδυ της Παρασκευής τοπική ώρα φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ενόψει εκδήλωσης αφιερωμένης στους αποφοίτους του αμερικανικού ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Έναν μήνα μετά την έφοδο της αστυνομίας και τον τερματισμό της κατάληψης κτιρίου του Κολούμπια που τελούσε υπό κατάληψη στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, διαδηλωτές -μέλη της οργάνωσης Φοιτητές του Κολούμπια Υπέρ της Δικαιοσύνης στην Παλαιστίνη έστησαν καταυλισμό σε κήπο του ιδρύματος δίπλα σε μια τεράστια σκηνή, που είχε στηθεί για τις εκδηλώσεις για τους αποφοίτους.

«Επιστρέψαμε, σκύλες», ανέφερε ένα από τα πανό που ανήρτησαν οι διαδηλωτές. Ενώ ένα άλλο χαρακτήριζε το σημείο για τρίτη φορά «απελευθερωμένη ζώνη», αξιώνοντας και πάλι από τη διοίκηση του Κολούμπια να διακόψει τις σχέσεις του με εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ.

Λίγο αφότου στήθηκε ο καταυλισμός, μέλη του προσωπικού ασφαλείας του Κολούμπια κατέφθασαν κι άρχισαν να ξηλώνουν κάποια από τα αντίσκηνα όπως ανέφερε η φοιτητική εφημερίδα The Columbia Spectator.

Οι διαδηλωτές, μερικές δεκάδες σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στρογγυλοκάθισαν στη συνέχεια σε άλλα αντίσκηνα για να μην μπορέσουν οι φύλακες ασφαλείας να τα απομακρύνουν και τους φώναζαν: «Ντροπή!».

Διαβάστε ακόμη: