Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, με ιδιαίτερη αναφορά στις ανατολικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ιταλική προεδρία.

Ο κ. Ντράγκι επιβεβαίωσε τη στήριξη της κυβέρνησης στην Ουκρανία, σε συντονισμό με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές απεμπλοκής των ουκρανικών εξαγωγών σε σιτηρά, ώστε να αντιμετωπισθεί η επισιτιστική κρίση, η οποία απειλεί τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Τέλος, ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχεται από την κυβέρνηση και συμφώνησε με τον Ιταλό Πρωθυπουργό να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή, εξετάζοντας πιθανές λύσεις.

Πούτιν: «Θα συμβάλλουμε στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης, μόνο εάν η Δύση άρει κυρώσεις»

Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε σε σημερινή (26/05) τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ΠρωθυπουργόΜάριο Ντράγκι, πως «η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης, με την προϋπόθεση ότι η Δύση θα προχωρήσει σε άρση κυρώσεων, βάσει πληροφοριών του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος ηγέτης προσέθεσε ότι «η Μόσχα βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση, αλλά και να συνεχίσει την αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στην Ιταλία».