Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου και χθες ομάδα κουκουλοφόρων, η οποία βγήκε από τον χώρο του σχολείου, επιτέθηκε σε φοιτητές οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκείνη τη στιγμή αντιφασιστική διαδήλωση.

Σε συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο.

Επεισόδια, για δεύτερη μέρα, έξω απ’ το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, άτομα που βρίσκονταν εντός του ΕΠΑΛ πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, κροτίδες, ακόμα και βόμβες μολότοφ προς την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιείτο έξω από το σχολείο.

Μάλιστα, σήμερα αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ δέχθηκαν επίσης μολότοφ από τα άτομα που ήταν εντός του ΕΠΑΛ.

Όπως διακρίνεται επίσης στα παραπάνω βίντεο αλλά και σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media, άτομα από τα οποία βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου δεν δίστασαν να χαιρετήσουν ναζιστικά!

Νέα επεισόδια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (vid)

Παράλληλα, σύμφωνα με το GRTimes, τα άτομα που προκάλεσαν την επίθεση, επέστρεψαν και πάλι στο εσωτερικό του σχολείου, από όπου και κατά διαστήματα κάνουν ρίψεις αντικειμένων. Την ίδια ώρα, μια δεύτερη ομάδα ατόμων κινείται περιμετρικά του σχολείου, επιχειρώντας να εντοπίσει και να προσεγγίσει τους φοιτητές, που συνεχίζουν την αντιφασιστική συγκέντρωση.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων παραμένουν συγκεντρωμένα στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα.

Νέα επεισόδια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (vid)

«Φασίστες επιτέθηκαν με ξύλα και μαχαίρια»

«Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, πήραν ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν κόσμο. Χτύπησαν άσχημα πολύ κόσμο. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Εμένα, προσωπικά, τα ξύλα πέρασαν δίπλα από το κεφάλι μου. Θα μπορούσαν να είχαν χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», κατήγγειλε μαθήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν την Τρίτη έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Η 17χρονη ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. «Δύο άτομα, συγκεκριμένα, είχαν στο κεφάλι τους αίματα από ξύλο», είπε.

Νέα επεισόδια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (vid)

Από τα σημερινά επεισόδια δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματίας.

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Νίκη Κεραμέως

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε η κ. Κεραμέως μετά τα επεισόδια.

Ειδικότερα, με αναφορά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης».