«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία. Τα σχέδια της Δύσης να μάς “στραγγαλίσουν” οικονομικά, απέτυχαν· σε ενδεχόμενο παρέμβασης οιασδήποτε χώρας στην πολεμική σύγκρουση, η απάντησή μας θα είναι ταχεία», τόνισε σε τοποθέτησή του στο συμβούλιο των βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη.

Νωρίτερα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερους από διακόσιους Βρετανούς εν ενεργεία αλλά και πρώην βουλευτές.

Ο Ρώσος ηγέτης υποστήριξε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία στο σύνολό τους έχουν αντεπεξέλθει στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης του κράτους.

Το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών αναμένει συρρίκνωση του εφετινού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τουλάχιστον κατά 8.8%.

Πούτιν προς Γκουτέρες: «Ελπίζω να έχουν θετικό αποτέλεσμα οι συνομιλίες με την Ουκρανία»

Χθες (27/04), ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται διαδικτυακά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα πως πρόκειται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις έπειτα από τις μελλοντικές συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, στη συνάντηση της Μόσχας με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων ΕθνώνΑντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Γκουτέρες είχε καλέσει αμφότερα τα κράτη να συνεργαστούν με τον συντονισμό του Οργανισμού, για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εμπόλεμες συγκρούσεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΡωσίαςΣεργκέι Λαβρόφαπέρριψε πρόταση του Κιέβου για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μαριούπολη.