Η εταιρεία Apple δοκιμάζει μία νέα αναβάθμιση του iOS που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεκλειδώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν τη μάσκα τους. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται και μία δεύτερη συσκευή, το Apple Watch.

Αυτή τη στιγμή, το Face ID αναγνωρίζει πότε κάποιος φοράει μάσκα και αυτομάτως εμφανίζει την οθόνη για εισαγωγή κωδικού ώστε να ξεκλειδωθεί η συσκευή.

Η νέα αναβάθμιση του λογισμικού αναμένεται, να γίνει διαθέσιμη συντόμως και θα επιτρέπει στο iPhone να «επικοινωνεί» με το συνδεδεμένο σε αυτό Apple Watch όταν επιχειρείται να γίνει αναγνώριση προσώπου στο κινητό τηλέφωνο.

Όταν ολοκληρώνεται η επαλήθευση σημειώνεται πως οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση για να γίνει αυτό το iPhone θα ξεκλειδώνει αυτόματα και το Apple Watch θα δονείται.

Η εταιρεία έκανε γνωστό πως ναι μεν η νέα αναβάθμιση θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τη συσκευή αλλά δεν θα επιτρέπει να γίνονται συναλλαγές μέσω Apple Pay, στο App Store ή στο iTunes για λόγους ασφαλείας.