Με πρωταγωνιστή τον Στέφεν Κάρι και άξιους συμπαραστάτες τους Άντριου Γουίγκινς και Κλέι Τόμπσον, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επικράτησαν με 107–97 των Σέλτικς στη Βοστώνη και ισοφάρισαν σε 2–2 τη σειρά των τελικών στο ΝΒΑ.

Ο πολύπειρος άσος, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 43 πόντους και αφού οδήγησε την ομάδα του στο «μπρέικ», έδωσε παράταση στην… αγωνία για τη στέψη του εφετινού πρωταθλητή, στον «μαγικό κόσμο».

Η νίκη κρίθηκε στα τελευταία λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τον Κάρι να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου (10 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ), ενώ σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, ο Κλέι Τόμπσον σημείωσε τους οκτώ από τους 18 πόντους του, προσφέροντας σημαντικά καλάθια στους φιλοξενούμενους.

Οι Άντριου Γουίγκινς (17 πόντους, 16 ριμπάουντ) και Ντρέιμοντ Γκριν ήταν, επίσης, εξαιρετικοί (9 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κοψίματα), όντες αρωγοί στη συνολική προσπάθεια, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Επιτέλους, καταλάβαμε στην τέταρτη περίοδο, ότι μπορούμε να βάλουμε μερικά καλά σουτ και να εκτελέσουμε καλά το σχέδιό μας. Είναι τρελό, διότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε λίγο καλύτερα. Αλλά η εκτός έδρας νίκη και η ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας, είναι σημαντικό για αυτήν την ομάδα εν όψει συνέχειας», σχολίασε ο Κάρι, μετά το τέλος του αγώνα.

«Αυτό που έκανε, ήταν απλώς εκθαμβωτικό. Οι Σέλτικς έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ποτέ δεν ήταν τόσο δυνατή, σωματικά. Αυτό τού επιτρέπει να κάνει όσα κάνει», προσέθεσε ο προπονητής των «πολεμιστών», Στιβ Κερ.

Από τους Μπόστον Σέλτικς, ξεχώρισε και πάλι η γνωστή τριάδα των Τζέισον Τέιτουμ (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τζέιλεν Μπράουν (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Μάρκους Σμαρτ (18 πόντοι, 5 ασίστ), δίχως, όμως, να καταφέρουν κάτι περισσότερο.