Ερευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκίνησαν οι ιταλικές Αρχές σε σχέση με το τραγικό ναυάγιο στο Παλέρμο που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανετράπη κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο λίγο πριν από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας.

Οι ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα της «πρόκλησης ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» κατά «αγνώστων προσώπων», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Εισαγγελείς θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αύριο το πρωί, μεταδίδει το Sky News.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύτες ανέσυραν εχθές και τον πέμπτο νεκρό από τους έξι αγνοούμενους στο ναυάγιο του σούπερ γιοτ.

Την Τετάρτη είχαν ανασύρει τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη Χάνα Λιντς

Σήμερα το πρωί επαλήφθηκαν – μετά από παύση μερικών ωρών – οι έρευνες για το τελευταίο αγνοούμενο άτομο του ναυαγίου, τη 18χρονη Χάνα Λιντς.

Οι δύτες ανέσυραν εχθές και τον πέμπτο νεκρό από τους έξι αγνοούμενους στο ναυάγιο του σούπερ γιοτ. Την Τετάρτη είχαν ανασύρει άλλα τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος.

Σύμφωνα με το Reuters, η σορός που ανασύρθηκε εχθές, Πέμπτη, ανήκει στον Μάικ Λιντς, ενώ την Τετάρτη ανασύρθηκαν οι σοροί του προέδρου της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, του δικηγόρου της Clifford Chance Κρις Μορβίλο, και των δύο συζύγων τους, ενώ αγνοούμενη παραμένει μόνο η 18χρονη κόρη του Λιντς, Χάνα.

Η Αντζελα Μπακάρες, σύζυγος του Μάικ Λιντς, είχε διασωθεί τις πρώτες ώρες μετά τη βύθιση, μαζί με άλλους 15 επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η πολύτελής θαλαμηγός, στην οποία ο Βρετανός μεγιστάνας Λιντς είχε προσκαλέσει συνεργάτες και φίλους για να γιορτάσει την πρόσφατη απαλλαγή του από κατηγορίες απάτης, βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο βυθό της θάλασσας όταν χτυπήθηκε από ξαφνική κακοκαιρία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Διαβάστε ακόμη: