Δύσκολες στιγμές περνάει η Γιουβέντους στο ξεκίνημα της φετινή σεζόν, καθώς δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και ν’ αρχίσει την αντεπίθεσή της. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετράει σε τρία ματς, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Αυτός ο ένας βαθμός την έχει τοποθετήσει στη 16η θέση της βαθμολογίας, μαρτυρώντας την κατάσταση του συλλόγου δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι φαίνεται πως δεν αστειεύεται τη φετινή χρονιά και δείχνει ότι μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα. Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς οι «παρτενοπέι» ανταποκρίθηκαν πλήρως και πήραν μεγάλη νίκη, βυθίζοντας μάλιστα τη Γιουβέντους στην εσωστρέφεια. Με το σημερινό τρίποντο η Νάπολι βρίσκεται στην πρώτη θέση της Serie A έχοντας 9 βαθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Σπαλέτι έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Νάπολι που καταφέρνει στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος να έχει το απόλυτο (3/3).

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 10’ ο Μοράτα έκλεψε την μπάλα από τον Μανωλά και από δύσκολη γωνία, πλάσαρε πάνω από τον Οσπίνα, για να κάνει το 1-0. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν αρκετές απουσίες που σίγουρα επηρέασαν στην έκβαση του ματς. Η Νάπολι πίεσε πάρα πολύ την άμυνα της Γιουβέντους και προσπάθησε πριν το ημίχρονο να βγάλει γκολ. Ωστόσο παρά τα οκτώ κόρνερ και τις φάσεις που δημιούργησε, δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν η ίδια, καθώς οι «παρτενοπέι» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια. Η Γιουβέντους δεν μπορούσε να απορροφήσει αποτελεσματικά την πίεση των αντιπάλων και έτσι στο 57’ ήρθε η ισοφάριση. Συγκεκριμένα ο Πολιτάνο πήρε το ριμπάουντ από την κάκιστη απόκρουση του Σέζνι σε σουτ του Ινσίνιε και έκανε το 1-1.

Η Νάπολι μετά το γκολ της ισοφάρισης είχε το μομέντουμ του ματς, πίεζε συνεχώς για την ανατροπή και τελικά τα κατάφερε στο 85’. Ο Κουλιμπαλί εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας κι από κοντά ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή για την ομάδα του Σπαλέτι. Πλέον η Γιουβέντους βρίσκεται στο -8 από την κορυφή και δε φαίνεται πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.