Η βετεράνος της αγοράς Nancy Tengler λέει στο CNBC “Squawk Box Asia” ότι η συζήτηση για μια νέα ανοδική κίνηση είναι πρόωρη, ενώ αναφέρεται στις αγαπημένες της «αξιόπιστες» μετοχές.

«Πιστεύω ότι αυτό το ράλι ήταν εξαιρετικό», δήλωσε η Nancy Tengler, η οποία είναι CEO και επικεφαλής επενδύσεων της Laffer Tengler Investments. «Έχουμε αυξήσει τον κίνδυνο στα χαρτοφυλάκια μας από τα μέσα Ιουνίου και αυτό έχει λειτουργήσει πολύ καλά. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε μακριά και τρέχουμε σε μια νέα ανοδική αγορά», πρόσθεσε.

Επισήμανε τα πρόσφατα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει κορυφωθεί, αλλά τόνισε ότι απομένει «κάποια δουλειά να γίνει» για να μειωθεί ουσιαστικά ο πληθωρισμός, ο οποίος παραμένει υψηλός σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Υπάρχει επίσης αβεβαιότητα σχετικά με την περαιτέρω πορεία αύξησης των επιτοκίων, δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήταν «κάπως αναξιόπιστη όσον αφορά στην τήρηση του σχεδίου».

«Δεν πρέπει να κυνηγήσετε αυτό το ράλι γιατί δεν ξέρουμε αν η Fed θα φτάσει τις 75 [μονάδες βάσης]. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται να κάνουν κάποιο πολιτικό λάθος», είπε η Tengler.

Σημείωσε τη «διελκυστίνδα» μεταξύ αντικρουόμενων δεδομένων: οι τιμές των εμπορευμάτων, των τροφίμων και της ενέργειας έχουν μειωθεί, για παράδειγμα, αλλά τα ενοίκια και άλλοι πληθωριστικοί δείκτες παραμένουν υψηλοί.

Αξιόπιστες επενδύσεις

Η συμβουλή της Tengler προς τους επενδυτές; «Μην κάνετε τον ήρωα». Μετατοπίζει το χαρτοφυλάκιό της για να συμπεριλάβει αξιόπιστες εταιρίες με αποδεδειγμένο ιστορικό αυξανόμενων κερδών και μερισμάτων. «Απαλλαχτήκαμε από μερικές από πιο κυκλικές μετοχές και προσθέσαμε πιο αμυντικές το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Η αύξηση των κερδών τους είναι αξιόπιστη και πραγματικά προσπαθήσαμε να παραμείνουμε με εταιρίες που δίνουν καλά μερίσματα στους μετόχους», είπε.

Μια μετοχή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό της είναι η εταιρεία Spotify. Η Tengler αναγνώρισε τις προκλήσεις υψηλού προφίλ που αντιμετωπίζει η ανταγωνιστική Netflix, αλλά πιστεύει ότι οι εταιρείες έχουν διαφορετικές προοπτικές λόγω των διαφορετικών επιχειρηματικών μοντέλων τους. «Μπορεί να κρατάς τη μουσική σου ανοιχτή όταν φεύγεις από το σπίτι. Δεν είναι ένα παιχνίδι που μένει στο σπίτι. Και μπορείτε να ακούσετε podcast. Έχουν πραγματικά, ενισχύσει αυτό το τμήμα της επιχείρησής τους», είπε. Είναι επίσης θετική για ορισμένους τίτλους από τον κλάδο του cloud και κυβερνοασφάλειας στον τεχνολογικό χώρο.

Ονόμασε τις Microsoft, Google, Amazon και Oracle μεταξύ των μετοχών που της αρέσουν. «Είδαμε επίσης ότι τα ονόματα της κυβερνοασφάλειας είχαν εξαιρετικές αποδόσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Στον τομέα των ημιαγωγών, προτιμά εταιρείες «ευρείας διαφοροποίησης» που πιστεύει ότι θα ωφεληθούν καθώς ο κλάδος αρχίζει να ανακάμπτει. Οι κορυφαίες επιλογές της είναι η Broadcom και η Texas Instruments – δύο εταιρείες που επιστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος των ταμειακών ροών τους στους μετόχους μέσω αυξήσεων μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών.