Μετά την τοποθέτηση του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, πήρε θέση και ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δήλωσε πριν από το 1000 Masters του Σινσινάτι ότι δεν έχει εμβολιαστεί και πως δεν σκοπεύει να το κάνει μέχρι τουλάχιστον ο εμβολιασμός ενάντια στον κορωνοϊό να γίνει υποχρεωτικός.

Από την πλευρά του ο Ισπανός θρύλος του τένις έχει τελείως διαφορετική στάση, καθώς όπως τόνισε και ο ίδιος είναι υπέρ του εμβολιασμού.

«Ο μόνο τρόπος για να βγούμε έξω από αυτόν τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός. Η ευθύνη μας ως άνθρωποι είναι να το δεχτούμε. Ξέρω ότι υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που θα υποφέρουν από παρενέργειες, αλλά τα συμπτώματα του ιού είναι χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Η δήλωση Τσιτσιπά 

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό για να αγωνίζομαι κι έτσι δεν το έχω κάνει,» είπε συγκεκριμένα ο Έλληνας τενίστας.

Στο “Indan Wells” δε, όπως ενημερώθηκε ο Τσιτσιπάς, είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για θεατές και υπαλλήλους, όχι όμως και για τους τενίστες, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν ξανά: «Θα εμβολιαζόσασταν μόνο αν ήταν υποχρεωτικό;», με τον Έλληνα πρωταθλητή να απαντά καταφατικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρσι τέτοια εποχή ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια της Ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό «Μένουμε Ασφαλείς» και καλούσε τον κόσμο να είναι υπεύθυνος.