Μυθιστόρημα μυστηρίου με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό θυμίζει υπόθεση που αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τις δικαστικές αρχές, αφού περίπου 50 βουλευτές, απ’ όλα τα κόμματα, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους.
Τι κοινό έχουν οι απειλές που δέχτηκαν οι Γάλλοι βουλευτές με τον ήρωα της Αγκάθα Κρίστι; Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή, που είπε ότι «προφανώς» πρόκειται για πράξη κάποιου «ανισόρροπου», στο στόχαστρο μπήκαν μόνον βουλευτές, τα ονόματα των οποίων… ξεκινούν με τα γράμματα C ή M!
Αυτά τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος. Συνοδεύονται από φωτογραφίες, αλλά δεν είναι σαφές ούτε ποιος τις έστειλε, ούτε ποιο είναι το κίνητρο του δράστη.
Ο ένας από τους βουλευτές που έλαβε απειλητικό μήνυμα, ο Σαρλ ντε Κουρσόν, είπε ότι το μήνυμα έφερε τον τίτλο «συμβολικός αποκεφαλισμός». «Κάποιες φορές, τα εγκλήματα ξεκινούν με λόγια ή εικόνες», σημείωσε.
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι βουλευτές να γίνονται στόχος απειλών ή προσβολών, κυρίως μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.