Οι τιμές στο Νησί των Ανέμων έχουν «ξεφύγει» για τα καλά. Η Μύκονος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, ωστόσο στην περίπτωση που θέλει κάποιος να επισκεφθεί τα πιο διάσημα beach bars και clubs του, τότε… το έργο γίνεται πανάκριβο.

Στο Κυκλαδίτικο νησί, δεν είναι απλώς όλα ακριβά, είναι πανάκριβα, καθώς κάθε χρόνο οι τιμές αυξάνονται. Φέτος, έπειτα από τη διετία της πανδημίας, οι τιμές είναι απρόσιτες για έναν άνθρωπο με μέσο εισόδημα.

Για παράδειγμα το Ιταλικό εστιατόριο «Billionaire» μια βδομάδα πριν ανοίξει τις πόρτες του στη Μύκονο, ακυρώνει όλες τις κρατήσεις που αφορούν σε παρέες κάτω των 4 ατόμων. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά brand στον χώρο του διεθνούς τζετ σετ, το οποίο ξεκίνησε τη διαδρομή του από το Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας το 1998, σε μια εκπληκτική βίλα με φοβερή θέα στην ακτογραμμή της Κόστα Σμεράλδα.

Έγινε αμέσως το απόλυτο σημείο συνάντησης των πλούσιων και διάσημων, χτίζοντας τον μύθο του με εξωφρενικά ακριβές τιμές, εντυπωσιακά σόου και θεματικά πάρτι. Παράρτημα της λέσχης «Billionaire» πρόκειται να λειτουργήσει πολύ σύντομα και στη Μύκονο με τα εγκαίνια να προγραμματίζονται για τις 15 Ιουλίου.

Τα καλά νέα μαθεύτηκαν γρήγορα και έτσι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες που έχουν προγραμματίσει να βρεθούν στη Μύκονο τις επόμενες ημέρες έχουν ήδη στείλει αιτήματα μέσω mail για να κάνουν κράτηση σε ένα από τα τραπέζια του.

Μύκονος: Ελάχιστη κατανάλωση κατανάλωση 50.000 ευρώ στο Ιταλικό εστιατόριο «Billionaire»

Ωστόσο οι υπεύθυνοι της επιχείρησης επιφύλασσαν μια έκπληξη στους επισκέπτες καθώς μέσω e-mail ενημέρωσαν τους πελάτες τους  ότι απορρίπτουν όλες τις κρατήσεις των 4 ατόμων. Μεταξύ άλλων στην αληλογραφία αναφέρεται ότι το μαγαζί είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να φιλοξενεί παρέες από 6 άτομα και άνω , χωρίς όμως να εξηγούν γιατί αποκλείονται παρέες με μικρότερο αριθμό ατόμων.

Προειδοποιεί μάλιστα όσους έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις από 6 άτομα και άνω ότι εάν εμφανιστούν λιγότεροι , η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει το τραπέζι σε κάποια άλλη παρέα.

Δείτε το e-mailπου έλαβαν οι πελάτες:

«Αγαπημένε επισκέπτη,

Σχετικά με την κράτηση σας στο Billionaire Μυκόνου αυτό το καλοκαίρι, είμαστε ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον να είστε παρών στο πιο εκθαμβωτικό δείπνο. Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την κράτηση σας, λόγο του μεγέθους των καλεσμένων. Τα τραπέζια μας φιλοξενούν παρέες των 6,8,10 και 12 ατόμων και πάνω. Ίσως την επόμενη φορά που θα θέλετε να κάνετε κράτηση να συμμετάσχουν και φίλοι σας για να απολαύσουν την πιο απίστευτη, γεμάτη ενέργεια ατμόσφαιρα του νησιού. Σημειώνεται ότι αν η κράτηση σας δεν είναι αντίστοιχη όταν έρθετε στο εστιατόριο, τότε μπορούμε να το δώσουμε σε άλλους επισκέπτες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ανυπομονούμε να ακούσουμε νέα σας σύντομα».

«Dear Guest, This is with reference to your booking inquiry at Billionaire Mykonos this summer.
We are grateful for your trust and interest in joining the most extravagant dinner show. Unfortunately, we are unable to confirm your booking due to the size of the party. The table set up at Billionaire is created to accommodate groups of 6, 8, 10 and 12 guests and above. Maybe next time you will be joined by some friends and we will be delighted to welcome you and make you experience the most incredible high-energy atmosphere on the island. Please note that your table size booking will have to correspond to the number of guests arriving at the venue, otherwise Billionaire reserves the right to assign the table booking to another guest. Thank you for your understanding and look forward to hearing from you soon. With best wishes, Billionaire Mykonos. Reservation Team».

Μύκονος: Χρεώνουν 500 ευρώ… το ηλιοβασίλεμα

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγο καιρό στο νησί των ανέμων σημειώθηκε ένα περιστατικό αισχροκέρδειας, με ένα ζευγάρι Αμερικανών, από το Σαν Φρανσίσκο, να έρχεται αντιμέτωπο με μια δυσάρεστη έκπληξη όταν του ζητήθηκε να πληρώσει… 500 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση σε γνωστό καφέ-μπαρ στη Μικρή Βενετία.

Οι τουρίστες θέλησαν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, δεν φαντάζονταν όμως πως ο λογαριασμός θα ξεκινούσε από… 500 ευρώ, οπότε έφυγαν.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι για να απολαύσει κάποιος το ηλιοβασίλεμα σε μπαρ της γραφικής Μικρής Βενετίας καλείται να καταβάλει από 300 έως 500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω περιστατικό έρχεται μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η υπόθεση με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στη Μύκονο, με δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, μια μητέρα με την κόρη της, να χρεώνονται 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα.

Το περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο κάτοικος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ειδικότερα γράφει τα εξής: «Έχουν έρθει στη Μύκονο δύο ζευγάρια φίλοι μου από το San Francisco. που δεν είναι καθόλου φτωχοί ουτε και κορόϊδα. Χθες ήθελαν να πάνε κάπου να πιούν ένα ποτό και να δούν το ηλιοβασίλεμα. Κάθισαν σε ένα από τα μπαρ, λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα. Πήγε το γκαρσόν για την παραγγελία και τους είπε ότι είναι 500 ευρω ελάχιστη κατανάλωση για το τραπέζι. Σηκώθηκαν και έφυγαν. Σήμερα ρώτησα κάποιον που γνωρίζει και μου είπε ότι δεν έχουν όλα τα μαγαζιά εκει ελάχιστη κατανάλωση ποτού… Δηλαδή θέλουμε μόνο πολυ πλούσιους τουρίστες στη Μύκονο; Έχουμε ξεφύγει πολύ σε αυτό το νησί».