Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζήτησε σήμερα να παρέμβει η Εισαγγελία για τη διδάσκουσα του ΕΚΠΑ που βρισκόταν στο περιστατικό όπου διαδηλώτριες έσκισαν την εικόνα της Παναγίας και φώναζαν συνθήματα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Μπογδάνος έγραψε στο twitter:

«Η ρατσίστρια διδάσκουσα του ΕΚΠΑ, που με τα υπόλοιπα φασιστοειδή επιτίθενται σε πολίτη και σκίζουν την εικόνα της Παναγίας στη μέση του δρόμου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Θέση έχει στο εδώλιο και δη με τον αντιρατσιστικό. Εδώ έχουμε τάγματα εφόδου. Να παρέμβει η Εισαγγελία».

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συγκέντρωσης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, μερίδα διαδηλωτών είχαν φέρει στη διαδήλωση θρησκευτικές εικόνες με σκοπό να τις καταστρέψουν. Ένας διερχόμενος άνδρας επιχείρησε να σώσει μία από αυτές, της Παναγίας, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με το μένος των συγκεντρωμένων.

Ο άνδρας, όπως φαίνεται στο βίντεο, προσπαθεί να μαζέψει την εικόνα από το έδαφος, αλλά οι συγκεντρωμένοι την κλωτσούν. Όταν την τοποθετεί τελικά στο καφάσι που είχε ενσωματωμένο στο μηχανάκι του, δύο νεαροί την αρπάζουν και τη σκίζουν, φωνάζοντας συνθήματα.

Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς, στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο και η Πατρίς».

Το βίντεο ανήρτησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και έκανε το σχόλιο: «Οι φίλοι του Τσίπρα βεβηλώνουν και σκίζουν μία εικόνα με την Παναγία και τον Χριστό μας. Και το 3% πολύ τους πέφτει τελικά, μισούν την Ελλάδα και κάθε τι Ελληνικό. Ντροπή τους!».