Ο Τζό Μπάιντεν καταργεί την απαγόρευση που είχε επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ για την κατάταξη διεμφυλικών ατόμων στον αμερικανικό στρατό.

Αυτό είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του νέου προέδρου, την οποία αναμένεται να χαιρετίσουν οι υποστηρικτές και τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Με το να επιτρέπουμε σε όλους τους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», τονίζει επίσης η ανακοίνωση.

Ο πρώην πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, το 2016 είχε επιτρέψει σε άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά διεμφυλικά, να κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε την κατάταξη τους στο στράτευμα, επιτρέποντας όμως στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίζει να υπηρετεί.