Αύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ της Motor Oil.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας (137 εκατ.), επενδύσεις στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (20 εκατ.) και κεφάλαιο κίνησης.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης στο νέο συγκρότημα κατεργασίας νάφθας είναι 310 εκατ. ευρώ και θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής βενζινών υψηλής προστιθέμενης αξίας, κηροζίνης και υδρογόνου.

«Δεδομένου ότι η αγοραία αξία των παραγόμενων από τη νέα μονάδα προϊόντων υπερβαίνει την αγοραία αξία της νάφθας, από τη συγκεκριμένη επένδυση η Εταιρεία αναμένεται να επωφεληθεί από την εκάστοτε διάφορα τιμής μεταξύ της νάφθας και των παραγόμενων από τη νέα μονάδα προϊόντων», τονίζεται στο ενημερωτικό δελτίο. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του συγκροτήματος αναμένεται να είναι περίπου 1.000 χιλ. μετρικοί τόνοι.

Η επένδυση, βρίσκεται στη φάση της κατασκευής, έχοντας απορροφήσει 10 εκατ. ευρώ το 2019 και περίπου 110 εκατ. ευρώ το 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το α’ τρίμηνο του 2022.

Οι προγραμματισμένες και σε εξέλιξη επενδύσεις στο διυλιστήριο, περιλαμβάνουν ακόμη νέο αγκυροβόλιο ανοιχτής θαλάσσης για την εκφόρτωση πετρελαιοειδών, έργα βελτίωσης απόδοσης και αύξησης δυναμικότητας, εγκατάσταση μονάδων συμπαραγωγής 57ΜW υψηλής απόδοσης, μπαταριών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 5ΜW και φωτοβολταϊκών πάνελ ισχύος 5MW.

Το ομολογιακό δάνειο της Motor Oil είναι διάρκειας 7 ετών και η διαδικασία της εγγραφής θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,   τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.