Έξι μήνες αργότερα το αγοράκι κέρδισε τον τίτλο του πιο πρόωρου επιζήσαντος μωρού στον κόσμο και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Καθώς τα πυροτεχνήματα γέμισαν τον νυχτερινό ουρανό της 4ης Ιουλίου, η Μισέλ Μπάτλερ ξεκίνησε τον τοκετό σε μόλις 21 εβδομάδες και μία ημέρα κύησης. Έτρεξε στο τοπικό νοσοκομείο και σύντομα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο UAB, όπου γέννησε πρόωρα δίδυμα, τον Κέρτις και την Ες Άσια.

Ο Brian Sims, καθηγητής παιδιατρικής στο UAB Division of Neonatology, ήταν ο θεράπων ιατρός σε επιφυλακή όταν έφτασε η μητέρα. «Οι αριθμοί δείχνουν ότι τα μωρά που γεννιούνται τόσο μικρά έχουν ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες επιβίωσης», είπε ο Sims. «Συνιστούμε συνήθως για συμπονετική φροντίδα σε καταστάσεις τέτοιων εξαιρετικά πρόωρων τοκετών. Αυτό επιτρέπει στους γονείς να κρατούν τα μωρά τους και να απολαμβάνουν τον λίγο χρόνο που μπορεί να έχουν μαζί».

Τα δίδυμα είχαν λιγότερο από 1% πιθανότητες επιβίωσης

Παρ όλα αυτά, οι νοσοκόμες ξεκίνησαν τη φροντίδα μετά τον τοκετό και συνέδεσαν τα μωρά με αναπνευστήρες και οξυγόνο, ελπίζοντας να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης των μωρών. Το κοριτσάκι πέθανε μια μέρα αργότερα. Ο Κέρτις, ωστόσο, έδειξε σημάδια βελτίωσης. Ο καρδιακός ρυθμός και τα επίπεδα οξυγόνου του αυξήθηκαν.

Όταν ο Colm Travers, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Νεογνολογίας, έφτασε στο UAB RNICU το επόμενο πρωί, έμεινε έκπληκτος βλέποντας τον Κέρτις ζωντανό και να ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία. Ο Κέρτις συνέχισε να αψηφά τις πιθανότητες, προς έκπληξη της οικογένειάς του και της ομάδας. Επέζησε την πρώτη εβδομάδα. Μετά τον πρώτο μήνα. Ωστόσο, το ταξίδι του στο UAB δεν είχε τελειώσει.

Ο Κέρτις λάμβανε φροντίδα όλο το 24ωρο τους επόμενους εννέα μήνες

Οι λογοθεραπευτές εργάστηκαν για να τον βοηθήσουν να αρχίσει να χρησιμοποιεί το στόμα του και να μάθει να τρώει. Οι θεραπευτές υποστήριξαν την αναπνοή του με κάθε τρόπο, αθώς έβγαινε από το αναπνευστικό μηχάνημα. Οι νοσοκόμες παρείχαν καθημερινή φροντίδα, από τον έλεγχο των ζωτικών του σημείων έως την ηρεμία του στο ύπνο.

Μετά από 275 ημέρες στο UAB RNICU, ο Κέρτις πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου 2021. Ένα μωρό με λιγότερο από 1% πιθανότητα επιβίωσης ήταν αρκετά υγιές για να πάει σπίτι στην οικογένειά του. Η ομάδα του νοσοκομείου συγκεντρώθηκε για να τον αποχαιρετήσει και να δώσει συμβουλές στους γονείς.

Έξι μήνες μετά το εξιτήριο του Curtis, η ομάδα φροντίδας του μωρού συγκεντρώθηκε έξω από το UAB Women and Infants Center όπου γεννήθηκε. Εκεί εξέπληξαν την οικογένεια με ένα σημαντικό πιστοποιητικό που έγραφε: Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες – Το πιο πρόωρο μωρό που επέζησε είναι ο Κέρτις Μινς (ΗΠΑ) που γεννήθηκε από τη Μισέλ Μπάντλερ στις 5 Ιουλίου 2020 σε ηλικία κύησης 21 εβδομάδων 1 ημέρας ή 148 ημέρες, καθιστώντας τον 132 ημέρες πρόωρο.