Η Elena Velez εξέπληξε τους θεατές που παρακολούθησαν τη Spring/ Summer 2024 επίδειξή της στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, όταν τα μοντέλα της άρχισαν να παλεύουν στη λάσπη.

Γνωστή για την ιδιαίτερη αισθητική της και την ικανότητά της να συνδυάζει την εκκεντρικότητα με τη φινέτσα, η Elena Velez κέρδισε την προσοχή του fashion κοινού πριν ένα χρόνο, όταν απέσπασε το βραβείο της Emerging Designer of the Year (δηλαδή αυτό της ανερχόμενης σχεδιάστριας) από το CFDA, το Συμβούλιο των Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας. Η νεαρή Αμερικανίδα, απόφοιτος του Parsons και με καταγωγή από το Μιλγουόκι, που έχει παράδοση στη μεταλλουργία, επέστρεφε από τη σχολή της στη Νέα Υόρκη και επισκεπτόταν τα τοπικά εργαστήρια προσπαθώντας να «φέρει» τα υλικά αλλά και την τεχνογνωσία τους στις δημιουργίες της.

Και το κατάφερε, παντρεύοντας τα σκληρά υλικά όπως το μέταλλο και ατσάλι με αιθέριες υφές όπως η μουσελίνα και το μετάξι, και δημιουργώντας ρούχα με μοναδική ταυτότητα, που εκφράζουν διαφορετικές πτυχές της θηλυκότητας.

Αυτή τη φορά, στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έκανε και πάλι η διαφορά και ξεχώρισε, συνδυάζοντας τη μόδα με την performance art. Μετά το τέλος της επίδειξης, η ανερχόμενη σχεδιάστρια επεφύλαξε ένα πραγματικό show για τους θεατές που εντυπωσιάστηκαν από την (αμφιλεγόμενη για πολλούς) πάλη των μοντέλων στη λάσπη -πάνω στην οποία περπάτησαν κατά τη διάρκεια του show φορώντας τα κομμάτια της νέας συλλογής της.

NYFW: Η σχεδιάστρια που έβαλε τα μοντέλα της να παλέψουν στη λάσπη

@kristenvbateman elena velez’s runway finale was a fashion fight #elenavelez #fashionweek #nyfw #fashion #finalwalk #girlfight #catfight #performanceart ♬ original sound – Kristen V Bateman

Τα μοντέλα, λοιπόν, κυλιστήκαν κυριολεκτικά στη λάσπη, σπρώχνοντας και τραβώντας η μια τα ρούχα της άλλης, με τη σχεδιάστρια ίσως να ήθελε με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα έμμεσο μήνυμα για τη fast fashion φιλοσοφία ή για την εφήμερη μόδα ή για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στη βιομηχανία. Ο καθένας το ερμήνευσε διαφορετικά -αυτό άλλωστε συμβαίνει στην τέχνη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WWD (@wwd)

Διαβάστε ακόμη: