Το έργο του Ολυμπιακού, μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα, ήταν δύσκολο και οι ελπίδες πρόκρισης λίγες. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς όμως στάθηκε στο ύψος της, κέρδισε την Άρσεναλ 1-0 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το «κεφάλι ψηλά», γεμίζοντας περηφάνια τους οπαδούς του και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι ανήκουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το χαμένο τετ α τετ του Ελ Αραμπί

Μετά το 10άλεπτο η Αρσεναλ προσπάθησε να απειλήσει από τα πλάγια και με στημένες φάσεις, χωρίς, όμως, να καταφέρει να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία στα καρέ του Ζοσέ Σα. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι έγινε στο 18’ και ήταν για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Ο Πέπε βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Σα έκανε την έξοδο, πρόλαβε τον Ιβοριανό, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον άσο της βρετανικής ομάδας, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Σωκράτης έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των Πειραιωτών.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί. Ο Σα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ελ Αραμπί κινήθηκε πολύ έξυπνα, μπήκε σφήνα ανάμεσα στους αμυντικούς της Αρσεναλ, πήρε την μπάλα, βγήκε τετ α τετ με τον Λένο, σούταρε δυνατά, αλλά ο πορτιέρο των Κανονιέρηδων απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Στο 24’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά το σουτ που έκανε ο επιθετικός της βρετανικής ομάδας μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ. Ο έμπειρος στράικερ βγήκε φάτσα με τον Ζοσέ Σα, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό.

Ανέβηκε ο Ολυμπιακός

Μετά το 25άλεπτο οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του Εμιρέιτς. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πήραν τα ηνία και άρχισαν να γυρίζουν την μπάλα γύρω από την μεγάλη περιοχή του Λένο. Οι γηπεδούχοι περίμεναν στο δικό τους μισό, με το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού να ολοκληρώνεται με την κατοχή της μπάλας να είναι στο 54-46%  υπέρ του Ολυμπιακού.

Γκολάρα ο Ελ Αραμπί και 0-1!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48’ απείλησε με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ελ Αραμπί κέρδισε τη μάχη με τον Νταβίντ Λουίζ, η μπάλα στρώθηκε στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Χολέμπας.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο έμπειρος μπακ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, όμως, ο Γιαν Εμβιλά δεν κατάφερε να κάνει την προβολή. Σε μια φάση στην οποία ο Λένο ήταν ουσιαστικά εξουδετερωμένος. Ο,τι δεν κατάφεραν οι Φορτούνης, Χολέμπας και.. Εμβιλά, το έκανε στο 51’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Μασούρας έκανε την κάθετη πάσα στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Αρσεναλ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λένο, με τον Ολυμπιακό να μετατρέπει σε γκολ την υπεροχή του και να ανοίγει το σκορ στο Εμιρέιτς.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Πεπέ. Ο Ιβοριανός σούταρε μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σμιθ Ρόου και έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σα. Στο 62’ ο Μαρτίνς προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές, με τον Πορτογάλο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τους Ραντζέλοβιτς και Μπρούμα στις θέσεις των Ανδρούτσου και Μασούρα.

Στο 65’ ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, αλλά η εκτέλεση του Φορτούνη σταμάτησε πάνω στο τείχος. Στο 76’ η Αρσεναλ απείλησε με τον Οντεγκααρντ, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Η αποβολή του Μπα

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να βρουν τα κενά στην άμυνα της Αρσεναλ, η οποία με τη σειρά της ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 82’ όμως οι Πειραιώτες έμειναν με δέκα παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Μπα με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο Αφρικανός δέχθηκε την πρώτη κίτρινη για μαρκάρισμα και δευτερόλεπτα αργότερα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή πέταξε την μπάλα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες. Στο 84’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μπουχαλάκη και Λαλά αντί των Φορτούνη και Ρέαμπτσιουκ.

Τρία λεπτά αργότερα η Αρσεναλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ζοσέ Σα αντέδρασε σωστά και απέκρουσε το τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Λουίζ, Μπεγερίν (82′ Τσέιμπερς), Πεπέ, Τζάκα, Ελνένι (57′ Παρτέι), Θεμπάγιος (57′ Έντεγκαρντ), Σμιθ-Ρόου (81′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63′ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.