Μόνο με πραξικόπημα από μέσα μπορεί να πέσει το καθεστώς του Ιράν δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και συμπλήρωσε πως αν γινόταν να το πράξει το Ισραήλ θα συνέχιζε τις επιχειρήσεις στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, ότι «θεωρήσαμε σημαντικό να υπονομεύσουμε το ιρανικό καθεστώς στο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας και αν υπήρχαν εκτιμήσεις ότι αυτό ήταν δυνατό, θα συνεχίζαμε».

Ωστόσο, είπε πως «ένα τέτοιο πραξικόπημα πρέπει να προέλθει από το εσωτερικό (του Ιράν). Το καθεστώς φοβάται τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς, αλλά κυρίως φοβάται τον ίδιο του το λαό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το καθεστώς της Τεχεράνης δεν θα επιστρέψει σε εμάς».

 

 

Διαβάστε ακόμη: