Εναν χρόνο μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης sold out εμφάνισής της στην Αθήνα, η Μόνικα Μπελούτσι φιλοδοξεί να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές, στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ, μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Η Μόνικα Μπελούτσι στην συνέντευξη Τύπου για την παράσταση στο Ηρώδειο για την Μαρία Κάλλας - Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Η εκθαμβωτική Ιταλίδα σταρ, έφτασε στην συνέντευξη Τύπου, με μαύρο outfit, ολόσωμη φόρμα και ασορτί μποτάκια, ζώνη και τσάντα καθώς και μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου.

Σαγήνευσε τα βλέμματα των θαμώνων στις γειτονικές καφετέριες, πολλοί εκ των οποίων έσπευσαν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους το πέρασμα της Μπελούτσι σε απόσταση αναπνοής από αυτούς.

Η Μόνικα Μπελούτσι στην Αθήνα για την παράσταση στο Ηρώδειο για την Μαρία Κάλλας - Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Αντίστροφη μέτρηση για τις εμφανίσεις της στο Ηρώδειο

Η Μόνικα Μπελούτσι στην Αθήνα για την παράσταση στο Ηρώδειο για την Μαρία Κάλλας - Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Το αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας, δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς εκείνη, θα συνοδεύσει τις εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο.

Το αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας που της δώρισε ο Ωνάσης, είχε τοποθετηθεί στη θαλαμηγό «Χριστίνα» για να κάνει η Κάλλας τις πρακτικές ασκήσεις της, όταν ταξίδευαν. Είναι το ίδιο πιάνο που πρόκειται να συνοδεύσει τις πολυαναμενόμενες εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι στην Ελλάδα, με το έργο «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ηρώδειο.

«Έρχομαι κάθε χρονιά στην χώρα σας»

«Πολύ χαίρομαι που είμαι στη χώρας σας. Την αγαπώ πολύ. Έρχομαι κάθε χρόνο. Θα είναι τρία πολύ έντονα βράδια. Είναι και για μένα μια καινούργια εμπορία. Τρομοκρατήθηκα όταν μου προτάθηκε αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ. Στο θέατρο δείχνεις την ψυχή σου. Μέσα από τις επιστολές άγγιξα την ευαισθησία και την ψυχή της Κάλλας. Έχουμε παίξει την παράσταση σε όλο τον κόσμο και τώρα είμαστε εδώ στην Αθήνα. Και μας περιμένουν και άλλες χώρες στη συνέχεια.», είπε η ηθοποιός στην συνέντευξη τύπου.

Η σχέση με την Κάλλας

«Λέμε ότι η Κάλλας είχε μια τραγική ζωή. Εγώ πιστεύω ότι είχε μια γενναία ζωή. Είχε το κουράγιο να ακολουθήσει την καρδιά της. Λίγε γυναίκες το κάνουν. Ήταν μια Ντόβα που ζούσε σε πολλές χώρες και ένιωθε ξένη. Σε αυτό το σημείο μπορώ να ταυτιστώ μαζί της. Πάλευε για την ελευθερία. Χώρισε σε μια εποχή που απαγορευόταν στην Ιταλία. Ήταν μια σύγχρονη γυναίκα που μας εμπνέει. Για αυτό συζητάμε όλοι μαζί εδώ σήμερα»