Το μάθημα της ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Χανίων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές αλλά και με τους εκπαιδευτικούς τους κι απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα μικρά παιδιά «έβαλαν δύο φορές τα γυαλιά» στους μεγαλύτερους, καθώς τηρούν πιστά τα μέτρα, ενώ στην ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».
«Λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός ρώτησε τον δάσκαλο της τάξης, Ευάγγελο Παγωνίδη,  για την τηλεκπαίδευση και πως αυτή εξελίσσεται ως διαδικασία.
Ο κος Παγωνίδης σημείωσε πως η εμπειρία της εξ αποστάσεως λειτουργίας των μαθημάτων «έδεσε» την τάξη και ως ομάδα. Τόνισε ότι η κάλυψη της ύλης προχωρά και ότι η προσαρμογή στην τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκε ομαλά και ταχύτερα απ’ ό,τι περίμενε, ειδικά αφού υπήρχε η εμπειρία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επισήμανε ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη φυσική παρουσία στην τάξη, αλλά με τις συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία, η τεχνολογία προσφέρει πολλά εργαλεία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.
«Θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες»
Παρούσα στη συνάντηση και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέφερε ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη λειτουργούσαν 54.000 τμήματα, ενώ συνολικά στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης συμμετέχουν 1,6 εκατ. δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε ερωτήσεις και για το εμβόλιο
Οι μικροί μαθητές ρώτησαν τον πρωθυπουργό αν θα εμβολιαστούν τα παιδιά κι αν θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
«Δύο εξαιρετικές ερωτήσεις. Η απάντηση στο πρώτο είναι ότι θέλουμε να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Επειδή, όμως, σε πρώτη φάση θα έχουμε λίγα εμβόλια και τα εμβόλια σιγά σιγά θα αυξάνονται, θα πρέπει να εμβολιάσουμε πρώτα αυτούς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στο να κολλήσουν τον ιό. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία και είναι και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας οι οποίοι αν κολλήσουν κορωνοϊό κινδυνεύουν περισσότερο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το οποίο ιδρύθηκε το 1920, έχει 242 μαθητές σε 12 τμήματα, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από 25 δασκάλους.