Nα εμβολιαστούν και να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία και οι άνω των 30 ετών απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, μέσω της οποίας κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο οι ηλικίες 30 έως 39 ετών.
 


«Από σήμερα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι συμπολίτες μας ετών 30-39! Θωρακιζόμαστε και προστατεύουμε τους αγαπημένους μας. Εμβολιαζόμαστε! emvolio.gov.gr», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

To σχέδιο του εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται πως, το σχέδιο του εμβολιασμού της χώρας προχωράει με ταχείς ρυθμούς, καθώς σήμερα Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, δίνεται η δυνατότητα στην ηλικιακή ομάδα 30 -39 ετών να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ από την Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις και από τους πολίτες 40 έως 44 ετών.
Τέλος, τονίζεται πως μέσα σε λίγες σημειώθηκε ώρες ρεκόρ αιτήσεων για ραντεβού για εμβολιασμό στην πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 ετών.

60.000 ραντεβού

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης, έχουν ήδη κλειστεί τα πρώτα 60.000 ραντεβού. «Η πλατφόρμα άνοιξε από χθες το βράδυ για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση κι ήδη όσοι πολίτες είναι από 30-39 ετών έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και μάλιστα κλείστηκαν 60.000 ραντεβού, δηλαδή 30.000 άτομα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.